összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Romet Mustang 2 29er mtb » #2
A kép adatai: bezár


Eredeti kép méret: 2287x1440
Fájl méret: 511 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
2/12
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Romet Mustang2 29er 2017 első tekerés tapasztalatai:

Gyorsan bele is vágok a téma közepébe: a váz hidroformált változó falvastagságú 6061-es alu csőszettből készült, az alsó láncvillában S-bend a rezgés elvezetéséért, a fejcső tapered.
A bringa teljes! Deore szettet kapott: itt sem spóroltak(mint más sok egyéb gyártóknál), nem lefelé butították,hanem felfelé tuningolták a szettet(2X10-es) hátul SLX váltó van, és elöl a Deore agy 15mm-es átütős.
Az összhang megvan így a szettben teljesen pontosan,megbízhatóan végzik a dolgukat.
Az első teló tökéletes, ez a könnyebbik alu becsúszószáras Recon, zárható, és 15mm-es átütős.
Kerekek erős szegecselt Alexrims felnik, a külső Michelin Wildracer a katalógus szerint 2.1-es , de a bringa 2.25-ös külsőkkel érkezett.
Mért súlya Shimano PD-M520-as pedállal 12.8 kg(katalógus 13kg-ra lövi be).

Elsőre a külsők tűntek fel,döbbenetes volt számomra a méretük,kicsit meg is hőköltem rajtuk. 2.0-ás vagy maximum 2.1-es külsőkhöz voltam szokva montin,de amúgy nálam alap a 700X35c a gravel bringám miatt.

Hát ez bizony duci gumi!
A mintája jó, középen kisebb ritkás minták az alacsonyabb gördülési ellenállásért, szélein határozott nagy minták a gyors és csúszásmentes kanyarodásért.
És 29-es mérete és a nagy gumik ellenére sem lassú a begyorsítása a kerekeknek! Nem is értem!

A bringa nagyon gyorsan irányítható, a rövid gyors kanyarokban is fordulékony,nem lomha hála a rövid hátsó láncvilláknak, illetve a rövid tengelytávnak, aminek a mérete inkább a 27.5"-os bringákéra hajaz.
Nem éreztem hátrányát hogy a hátsó kerék nem átütős,hanem hagyományos gyorszáras verzió,sőt így nem is olyan merev a hátulja,de nem is csavarodik.
Nekem külön tetszik hogy nem belső kábel elvezetésű, így könnyebb karbantartani.

A bringán ülve érzésem mintha egy össztelós bringán ülnék, de tekerve nagyon kényelmes.
Lefelé a tökéletesen eltalált geometriáknak köszönhetően jól irányítható,gyorsan le lehet vele reagálni mindent,és ezekkel a külsőkkel mindent kisimít! De tényleg: a 26"-os össztelósommal kényelmetlenebb,rázósabb volt a lefelé menet mint ezzel. Hihetetlen.

Felfelékben az orra nem emelgeti magát, olyan részt is kitekertem ma vele amit már több éve nem tudtam a 26"-osaimmal.

De hogy legyen szó negatívumról is, én úgy érzem ennél a bringánál az ülésen és a markolaton spóroltak. A nyereg kicsi széltében-hosszában, a markolat meg nagyon vékony,szinte eltűnik a kezemben pedig nincs nagy kézfejem.

Egyéb kiegészítők( kormány, nyeregcső, kormányszár,üléscsőbilincs) rendben vannak,piros pont jár a csavaros üléscsőbilincsért és a feketére színezett kormányszár csavarokért!

Egyszóval a lengyelek nagyot alkottak, ez egy igazi, gyorsan irányítható xc versenygép amin tökéletesen összhangban van minden lényeges alkatrész, és 29-es mérete ellenére megcáfolja a közhelyeknek számító "lomha a 29-es " , vagy " nehezen irányítható gyors kanyargós pályákon" jellemzőket.
Hazánkban maratonokra több mint tökéletes , de XCO versenyeken is megbízhatóan, tökéletesen teljesíthet ezzel a felszereltséggel is,és még van fölötte egy erősebb felszereltségű modell!

Ára/érték arányban nagyon erős, a hazai mezőny legelejére sorolnám!
freeride69x
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Még senki nem írt véleményt erről a képről! Légy te az első!
ezt az képet ma 0, összesen 724 látogató tekintette meg

» Partnerek