összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » saját tekerés képei » ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022
↓ ↑Magyarszék és környéke 2022
↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 (19 kép)

Feltöltve: 2022-05-20 22:17:26
Cimkék: saját tekerés, XC


Milyen ez az album?

a szavazáshoz jelentkezz be!

Tom77
albuma

Leírás:
Ez nem egy szokványos kirándulás, házat vagy lakást szeretnék venni Komlón és környékén,
a konkrét helyszínt nem ismerem, de a környéken több alkalommal is eltöltöttem már jó pár hetet, a korábbi kirándulásaim alkalmával, így a vidék adott volt..
Magyarszékre ma érkeztem, 19km volt a távolság a Keletiig, onnan Pécsig telekocsi vitt (oszkar), majd Magyarszékig újra kábé egy 32km-es tekerés következett, ahol mindössze hatszázan élnek, Komló 9 km-re van tőle..
Komlón, lakásokat tekintek majd vasárnap meg, számszerint 4-et, ebből kellene kiválasztani a megfelelőt, nem tudom mit intézek a három napban, de mivel költségmentes családi ház nem nagyon van sehol sem azért az árért amit én adni tudok, ezért az új fókusz, az egy illetve a kétszobás lakások irányába mozdult el, felső limit, 13M-ig!
Az elkövetkezendő három napban, a Jópihenés vendégház vendége vagyok, amiről pár kép most felkerül az albumba, ismét új album nyitódik tehát, ez ugyan nem kirándulási jelleggel, de mivel bringás ezért ez is bekerül ide, hova máshova is kerülhetne...

Gondok voltak a lakással amivel kapcsolatban pár nappal a megérkezésem után megállapodtunk, az ügyvédem és az itthoniak tanácsára elálltam az adás-vételtől, megy a keresés tovább, valszeg további bringás albumok születnek majd emiatt itt, és lassan elkezdem a zenés videók feldolgozását is, mert már három úttal tartozom, két kirándulás még az elmúlt évről, egy pedig idénről maradt..

Az idei évi ->házvásárlás margójára.. (2022.09.19)

Csak pár mondatban!
Ma voltam a bankban hazai hárombetűsben, mivel az egyéves állampapír jelenleg 7%-on jegyezhető.
Nem kötöttem le az örökségem, ami nagyjából jelenleg picivel 20M alatt van, de házat sem vettem belőle vidéken..
Pedig a terv az volt, hogy még idén veszek valahol pár száz km-re Pesttől egy kis családi házat, aztán majd 45 évesen elleszek valahogy, gazdálkodom majd és vagy állatokat tartok tök min1, nem ez a rész eddig a fontos..
Azt mondja a banki ügyintéző, mondom újra főszámlán van a lé, -> ne kössem most le, mert az egyéves jegyzésű állampapír kamata, egy hónapon belül 11 vagy a körüli %-ra szökken fel, nincs még konkrét bejelentés róla, de május óta folyamatosan ha lassan is de emelkedik, és az állam nem nagyon várna ki tovább, mivel a jelenlegi 7%-on sem nagyon jön a lóvé, ezért hamarosan tíz százalék fölé viszi a kamatot, csak hogy növelje az új jegyzéseit, gondolom ebből a hosszabb távú és hamarosan lejáró jegyzéseket szeretné elsősorban kifizetni, de ez csak 1 feltevés volt a magam részéről..
Na mármost én ennél a pontnál elkezdtem gondolkodni azon, hogy mit tegyek, mert laknom van hol, munkám is van még és ennem is van mit, szal elvagyok, de mivel nem vettem semmit, pláne horroráron idén, közben az energiaárak simán elszálltak, abba ne menjünk bele, hogy rohadtul nem azért amire éppen kenik, no de..
Új mondat nehogy összekavarodj ha még tudsz követni,
beteszem 11 százalék fixen ezt a pénzt miután a dolgot kihirdetik, és ajándékba kapok az államtól 2.7 millát fixen, az én jelenlegi portfólióm szerint, az előzetes számításaim alapján..
Mondhatnád, hogy de hát ilyen ütemű inflációval nagyjából pont ennyivel ér majd kevesebbet 1év múlva, de ez nem teljesen igaz.
Pláne úgy, hogy én azokat a házakat amiket idén néztem, kábé jövő ilyenkor pont ennyivel kevesebbért fogom tudni majd megvenni, de ez itt még nem dupla haszon, csak egyszerű matek volt, mert már most kijelentem, hogy annyival nem lesz kevesebb az annyi,
akármi is fog még történni addig.
Más ->a vidéki házak 65-70%-a C*>vagy annál rosszabb energetikai besorolású, ami azt jelenti, hogy felújítás nélkül, a mostani rezsiárak mellett öngyilkosság egy háromszobás családi házba beköltözni, pláne egyedül.-.
Zárásként bár ritkán posztolok, és emiatt nem szeretnék felületes lenni, de annyit tudok, hogy az állapapírba tett pénz, mentes a kamatadótól, ami jelenleg 15%, persze nyilván van olyan banki vagy más pénzügyi termék, részvény vagy bármi, ami ezekben a percekben is többet hoz mint évi10%, csak ugye abból még lejön 15% kamatadó, illetve nem is igazán ugyanaz a kockázati besorolása ezeknek a termékeknek, nekem pedig ez a legfontosabb szempont, és valszeg ezzel sem vagyok egyedül.
Én ma még, nem tartok ott, hogy egy örökséget akármire "csak úgy "feltegyek..
Mivel nem vagyok a saját sztorimmal egyedül, ráadásul fél éve zsibbasztanak különféle emberek, hogy mibe tegyem vagy hogy ne tegyem, gondoltam egy alkalommal én is megoszth6tok valamit, ami talán lehet másnak is hasznos..
Én megvárom ezt az új kihirdetést, aztán oda lesz téve 1/évre ha pedig tévednék és ezzel is vesztek, akkor mindenki más is béreljen magának már most előre egy koporsót, mert ha ez befuccsol akkor államcsőd lesz, de akkor meg már mindegy is, hogy addig kinek mibe volt..

kilépés az albumból ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #1 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #2 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #3 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #4
↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #5 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #6 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #7 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #8 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #9
↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #10 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #11 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #12 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #13 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #14
↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #15 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #16 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #17 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #18 ↓ ↑Magyarszék és környéke 2022 #19

» Partnerek