összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » C1ara (Rotwild C1 FS 2010) » #17
A kép adatai: bezár


Gyártó: SAMSUNG
Tipus: SAMSUNG ES20/ VLUU ES20/ SAMSUNG SL35
ISO: 80
Zársebesség: 1/45
Rekesz: f/8.1
Gyújtótávolság: 6000/1000 (35mm-en: 34mm)
Dátum: 2012.05.27 07:37:05
Eredeti kép méret: 3648x2736
Fájl méret: 193 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
17/24
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 2x9=bankot raboltam.
Krupcheck
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-50 / 51
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: hát ha már egyszer megvetted, én semmiképp nem adnám el. Működni fog vele, szerintem teljesen hibátlanul.

Egyébként ha AS-en ugyan az a modell drágább, mint máshol, akkor írni kell nekik, elvileg akkor odaadják annyiért.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Hat lattam, hogy garantalja, de a roseversandon az XT fek megis 74 euro tan, az AS-on meg 99 asszem :S

Akkor szerinted mar ne szivjak a kar eladasaval, meg M785-os vetelevel, hanem rakjam ossze igy 10-essel? Vegulis ugy jonnek ki legolcsobban, meg a nagy lanctanyert ugy se fogom hasznalni, a kicsit is csak nagyon ritkan...
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
Am sokat nem kell nezelodni, az AS garantalja, hogy.Europaban o a legolcsobb. Extra akciok meg inkabb szezonalis dolgokra vannak.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: issz-vissz a valto meg a kar kellett, igy nem volt nehez osszehangolni. Valto az ASnek nem volt, igy.egyszerusodott.a dolog... Bike componentsrol meg mindenel egyutt annyiba lett volna, mint amennyiert itthon beszereztem.

Ez a.kar viszont pont a legolcsobb volt. 175os hossz, 40-28as attet , fekete szin, szerencsere nekem pont ilyen kellett. 42-3 korul volt az ara, postaval, utalassal megusztam olyan 47-bol. Tavaly ebikeon pont annyi volt... Iden mar 63e.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Hat roseversand-on 60 korul van a hajokar. :P Az actionsports -rol ugy vasaroltal, hogy mindig figyelted, hogy mi az akcios? Csak en majd egyszerre szeretnem kulfoldrol rendelni, mert nem szeretnem tobbszor kifizetni az atvaltas koltseget.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: Nyilván ha elkapja az embert a gépszíj, akkor nem tud leállni, meg ha egyszer megérzi a minőség érzését, akkor nem akar egy szint alá menni. Így lett nálam is az XT szett. Bevált, jó volt, miért ne? Így, hogy lassacskán állt össze a gép, nem számított, hogy pár ezer Ft-tal drágább. Ha új gépet építenék nulláról, adott büdzséből, megvárnám a jövő évi kéttányéros SLX-et, és egy olyan szett kerülne rá. Egyedül a hátsó váltóból nem szimpatizálok az SLX-szel.

Jó az a '99-es váltó (: Még mindig hibátlanul működik, csak a vázzal nem szerették egymást (kopogott).
Hajtásból érdemes üregest venni, de őszintén megmondva én nem érzek különbséget az egykori 2005-ös modellévű LX-em, meg az azóta használt két XT közt. A tömeg más kérdés.

43. Hm. Jelenleg, itthon jó ár. Egyébként nem annyira.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Teljesenkurvamindegy :D
Lehet, igazad van, marad az SLX, engem a suly, meg a kinezet nem igazan erdekel, leginkabb a tartossag, meg a merevseg.
Hatso valtobol, meg nem is gondoltam XT alattira :D
En amugy kb. egy 99-es (amilyen Neked is volt) XT valto altal jottem ra, hogy uristen, de jol valt, ebbe megeri penzt olni :)
A hajtokarral voltam meg ugy, hogy azert csak ureges kene, es egy 10 ezt még meger, hogy ne hasznalt, hanem uj legyen. ebike-on talaltam 43 ert ugy megorultem neki :D
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: fogja vinni. Egyébként én nem adnék ki 10-zel többet az XT-re, ha most vennék kart, az ziher. Ugyanígy voltam a pedállal. Pont egy 10-esbe került volna, hogy XT logó legyen rajta. Hát 'szát. Najó, elhanyagolhatóan könnyebb is, mint az SLX, de nem annyival, mint amennyivel a pénztárcámat kikönnyítette volna.

A váltás minősége szerintem mindenkinek fontos, de lássuk be, nagyjából a Deore szint felett a váltási érzet és a pontosság maximum egy versenyzőnek jelent valamit, nekünk már csak sznobizmus (illetőleg ha valakinek van rá pénz, miért ne vehetné meg?). Egyedül talán a hátsó váltó, amiből nem érdemes XT alattit venni, ha komolyan nyúzza az ember, a többinél teljesenkurvamindegy.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Hat nem tudom, akkor lehet, XT lesz belole :P Hallottam en is, hogy sokkal tobbet tud az XT, mit az SLX, csak nem veletlenul dragabb. Nekem eleg fontos a valtas minosege, bar a 20 eves RX100-al (ami fem) teljesen meg vagyok elegedve. Preciz, mint egy svajci ora. :)
Csak remelem, az m770-es hajtomu szepen fogja vinni a 10-es rendszert... Mondjuk csak a kozepso lanctanyert hasznalom.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: nem tudom, mert egyiket sem próbáltam. Csak annyit tudok, hogy a 2003/4-es LX-em, és a 2006-os Deore (dual release-s újabb fajta) váltási érzete teljességgel összehasonlíthatatlan. Pedig a Deore-m eggyel fiatalabb XT hátsó váltóval volt társítva, mint az LX.

A deore egy csattogós primitív szar az öreg LX mellett. Amíg a haverjaim régi (akkor új) Deore karjaira csorgattam a nyálam, elképzelni nem tudtam, hogy mivel lehet valami ettől jobb. Mostmár tudom. Viszont ugyanígy nem tudom, mivel lehet valami jobb, mint az LX. De valami plusz biztos tudnak az újabb SLX-ek, meg még annál is többet az XT-k.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Akkor szerintem 10-essel lesz osszerakva... Sokkal olcsobban jovok ki, de szerinted megeri az xt valtokarert egy 10essel tobbet adni, mint az SLX-ert?
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: ja igen. Ha jól nézem az van, hogy a 2012-es karokról a simáról is leszerelhető a bilincs, és felszerelhető a helyére az i-spec-es rögzítés, tehát a kétféle kar oda-vissza átalakítható. Ez mondjuk egy jó dolog. De ha eleve i-spec-est veszel, akkor nem kell ez. 36 euró azért az nagyon nem kevés pénz...

Szerintem a 9-es kar (vagyishát lánctányér) is fog működni a 10-es rendszerben, mert a lánc szélessége elvileg (papíron) egyforma.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=67257
Errol beszeltem, de ugy latom, van siman i-spec-es valtokar is, bocsi.
Szerinted, ha a 10-es htk kompatibilis a 9-es rendszerrel, akkor a 9-es htk is a 10 es rendszerrel (valto, fogaskoszoru, lanc)?
Nekem is jo lenne olyan 40-ert a fek, meg neznek meg bolhan egy XT valtot es mar kesz is lenne a Merida :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: pedig a '12-es szett ispec-es. Ezt a tetos dolgot nem ertem, linkeld mar legyszi. Ha a valtokarnak nem leszerelheto a bilincse, akkor ertelmetlen osszeszerelni a fekkarral. Ha leszerelheto, akkor meg a bilincsnel ossze lehet rogziteni.

Igen, '12-es fekem van, mert rovid volt a hatso cso, es alig jottem ki tobbe igy, mint egy csocserevel. 40ert vettem parban, itt a Bolhan, bikeee-tol. Mostanaban is lattam nala, volt 2 mtb, es 3 ujjas treking verzio is.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Mar a feked is 2012-es? :D Hol vetted, mennyiert? En is olyat tervezek, csak az ebike arai kicsit elszalltak...
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Nem tudom, en XT bol nem lattam kulon i-spec -es valtokart, csak XTR-bol, ami ugye megint draga. Az XT szerintem csak kulon cserelheto tetovel rakhato fel az i-spec karra.
Tetszik a hozzászólás?
 
d75ave - 144 hónapja
@Krupcheck: Köszi :/
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@d75ave: Szia!

Ha vinné, nekem is az lenne /: Mint lentebb is írtam, "véletlenül" nem egyforma a 9 és 10-es hátsó váltók áttételezése. Biztosan a műszaki megoldások indokolták.... véletlenül sem a pénz-pénz-pénz.

/meglepő módon a lánc és a hátsó sor-váltó-kar kivételével más téren kompatibilis a rendszer, ld a fenti képemen, 10-es hajtókar 9-es rendszerrel/
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: ezt most nem vágom. Az ispeces kart simán fel lehet szerelni a fékkar bilincsére tudtommal (ispeces fékem van persze)
Tetszik a hozzászólás?
 
d75ave - 144 hónapja
@Krupcheck: Szia,
10hátsó váltó (pl XT) elviszi a 9es láncot 9es sorral?
Én is váltót akarok de a 9es qrva drága lett, tetű marketingesek Grrrrrr...
Köszi
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Ja, 10-esben, es ha megvetted az i-spec-es valtokart, es i-pec-es fekkart, akkor meg vehetsz a valtokar tetejere egy i-spec-es fedelet is, amivel a fekkar aljara csavarhatod... :D
SZEREZD MEG HÁT MIND, SHIMANO! :D
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: hát, most fogsot meg láncot is cseréltem, ugyanannyi lett volna a 10-es is. Csak váltókart kellett volna pluszban vennem. De az meg rohadt drága. Meg nincs is szükségem a plusz egy fokozatra, mivel 90%-ban egysebességessel járok, eleve ritkán váltok, nem igénylem a kicsi fokozatugrásokat.

Meg már a 9-es is necces sártűrés szempontjából, a 10-esnél meg még kisebbek a fokozatok...

Viszont ami felcseszett, hogy bár egyelőre nem szeretnék váltókart cserélni, mert bőven jók a mostaniak, kiszolgálják az igényeimet, de megörültem az I-Spec-es XT-nek, mert az egy jó dolog, hogy nincs sok bilincs a kormányon. De természetesen csak 10-esben hozták ki... szóval olyanom már biztos nem lesz.
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Hat igen, de szerintem ez a 10-es rendszer is csak egy rohadt marketingfogas, semmi ertelme a plussz 1 fokozatnak... Most vagy mindent lecserelsz 10-esre, vagy megveszed a 9est kb. ketszer annyiert. Emlekszem, tavaly 8-ert tudtam volna venni rd-m772 -t.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 144 hónapja
@airborne: jo a 770es.is. Merevsegben nem erzek kulonbseget, csak tomegben van.

17ert.vettem ujonnan a valtot, pult alol. Gondolom azert olcsobb a 10es, mert nem eri meg a regit is gyartani, tehat le kell szoktatni rola az embereket. Akinek meg 9es kell, mert ugye "veletlenul" nem kompatibilis a ket rendszer, az ugyis megveszi...
Tetszik a hozzászólás?
 
airborne - 144 hónapja
@Krupcheck: Nagyon szep, grat! Nekem is ma erkezett meg a hajtokarom, mondjuk az csak 770-es, de nekem nagyon tetszik. Ezt a valtot mennyiert vetted? Szerintem nevetseges, hogy a 10 sebesseges kb. 12 ezer, a 9 sebesseges meg 18-20 :S
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@Bmx.-es: tudom.
Tetszik a hozzászólás?
 
Bmx.-es - 145 hónapja
@Krupcheck: A kerámia csapágyas Kcnc görgőnek ftwbikes-nél darabja 38400ft. azaz a két darab belőle:76.800Ft tehát iszonyatosan drága.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@Vilmos23: új, de az nem kerámiacsapágyas, csak sima "iparis". A gyári XT görgőkből viszont a felső az kerámiás volt, már a régin is.
Tetszik a hozzászólás?
 
Vilmos23 - 145 hónapja
a hátsóváltó is új? mert látom a kerámiacsapágyas görgő az befigyel:D
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@Vilmos23: jaaa, abból van pénz :D

Amúgy csak eladtam a régi hajtásomat+szülinapom volt+munkabér+egyéb eladott cuccok...
Tetszik a hozzászólás?
 
Vilmos23 - 145 hónapja
látom hogy bankot raboltál meg növekszik az ültetvény is a háttérbe:D
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@dr.anonimus: öö... hát ez annyira van térben, hogy egyik "küllő" egyik oldalról, a másik a másikról van kimarva. Ha lenne neki egy támasztása (tehát az alja kintebb lenne, mint a teteje), akkor hinnék neki. Mondjuk biztos, hogy így sem rossz, hiszen a legtöbb tányér simán egy síkban van.

Btw ember legyen a talpán, aki ezeket a minimális merevségbeli differenciákat észreveszi. Én az FSA MotoX (az volt benne egy ideig, mivel túl gyorsan sikerült eladnom a régi karomat), meg ez a kar közt sem érzek semmi különbséget. Max annyi, hogy a MotoX 1 kg felett van középrész nélkül, ez meg 750 g alatt valahol.
Tetszik a hozzászólás?
 
dr.anonimus - 145 hónapja
@Krupcheck: szerintem simán van olyan szinten mint az XT mert nem síkban vannak a "pókhálófonalak" hanem térben. Így majdnem olyan mintha egy kerék lenne, felnivel meg küllőkkel. Itt valamennyire látszik: http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/09/2011-Interbike-Fair-Wheel-Bikes-Crumpton-DI2-29er-MTB05-600x399.jpg
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@dr.anonimus: Értem én, hogy nem leszólás akart lenni (: A jobbságában nem vagyok biztos a KCNC-nek (merevség), a szépsége és tömege az vitathatatlan (:

@taktiti: köszi (:
Tetszik a hozzászólás?
 
dr.anonimus - 145 hónapja
@Krupcheck: A honlapon valóban nincs fenn de az idei katalógusban már benne volt. Nem szólom le az XT-tányérokat, most is azokat használom, Csak a KCNC szebb, könnyebb, és talán még jobb is. Egyenlőre ez csak terv, ahogy sok minden más is, de egyszer talán valóság lesz.
Tetszik a hozzászólás?
 
taktiti - 145 hónapja
Ez gyönyörű! Congrat! Használd egészséggel! :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@dr.anonimus: honlapjukon még nincs fenn. Egyébként lehet nem ezek az XT tányérok a létező legkönyebbek, de jófélék. A nagytányér belső fele srégított, tehát a láncot szépen letereli az alsóra (meg néha túl is, de ez nem a kar hibája, a váltóbeállítással rengeteget szoptam, főleg a vázcső szöge miatt).

Nomeg ami elölről tömörnek tűnik, az nem az (: Azok a nagy sík felületek hátulról jócskán ki vannak könnyítve, csak merevítőbordákat hagytak.
Tetszik a hozzászólás?
 
dr.anonimus - 145 hónapja
@Krupcheck: Elvben a KCNC idénre kihozott az X3-as lánckerekekből 2 x akárhányas rendszerhez valót
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@dr.anonimus: annyiba, mintha vettem volna egy pár Specialites TA tányért a régi XT-mre (: Márminthogy azt eladtam+a tányér ára.

A pókhálós tányérok nagyon szépek, de irgalmatlanul drágák is /: eredendően én is azt akartam a régi karra. Meg azok nem 2 tányéroshoz valók, tehát a csavar feje nem belülről van süllyesztve a nagytányéron, tehát egy kicsit kell hézagolni az alsó tányéron.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@mematyi: jól látsz, megy vele. A láncszemek hossza egyforma, sőt papírforma szerint a szélessége is, valamiért mégsem ajánlják.

Mindenesetre a 10-es hajtókarokon szépen működik a 9-es lánc és váltó. Hátul már nem lehet ugyanezt eljátszani sajnos (hihetlen, de a 9-es váltót olcsón is sokkal drágábban vettem, mint amiért 10-es kaptam volna...)
Tetszik a hozzászólás?
 
dr.anonimus - 145 hónapja
Ilyen kart szeretnék KCNC pókháló tányérokkal, mennyibe fájt?
Tetszik a hozzászólás?
 
mematyi - 145 hónapja
Lehet rosszul látom, de a hajtómű nem Dyna-Sys?
Vagy megy az is a 9es rendszerrel?
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@veszigeri: tényleg az. Hallatszik jócskán, de szerintem ha picit bekopik, majd enyhül. Erre nem számítottam én sem. Mondjuk nem zavaró, de a terepgumi zümmögése mellett is hallatja magát.
Tetszik a hozzászólás?
 
veszigeri - 145 hónapja
@Krupcheck: mondjuk hallottam olyat is, hogy hátránya is van 1, de az nagy. Hangos. Hogy mennyire igaz, nem tudom, de a műanyagnál szerintem mindenképpen hangosabb!!
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@veszigeri: eleddig nekem is ott volt, most "ráértem". Egyébként semmi értelme, csak szép.
Tetszik a hozzászólás?
 
veszigeri - 145 hónapja
@Krupcheck: Akkor ez az alkatrész is bekerül abba a kategóriába, hogy: "majd, ha egyszer lesz felesleges pénzem"
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@veszigeri: jepp.
Tetszik a hozzászólás?
 
veszigeri - 145 hónapja
Ezek KCNC váltógörgők??
Tetszik a hozzászólás?
 
BF2 hungarolada - 145 hónapja
köszi! igazából az érdekelne, hogy miért nem fogadja el az internetes kártyámat :( másik meg nem dombornyomott, így az se megy. Majd zaklathatnálak egy email-el? leírnám, hogy mit csináltam. lényeg hogy sima forint alapú, internetkártya és pénz is volt rajta bőven elég és mégse ment
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 145 hónapja
@BF2 hungarolada: as-ről jött, átutalással fizettem. Most nem tudom mennyi volt, mikor az Eightinch vázat rendeltem (postával együtt kicsit nagyobb összeg), akkor a CIB-es devizaszámláról 10 dollár (akkor kb. 9 euró) volt az utalás.

Ez most mindevvel együtt is megérte. De ha megjön anyámnak a számlakivonat (nekem nincs euró-számlám), akkor megtudom mennyi volt pontosan.
Tetszik a hozzászólás?
 
<- előző kommentek
ezt az képet ma 0, összesen 2432 látogató tekintette meg

» Partnerek