összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Csakúgy » #2
A kép adatai: bezár


Gyártó: SAMSUNG
Tipus: GT-S5570
ISO: 50
Zársebesség: 1/100
Rekesz: f/2.6
Gyújtótávolság: 278/100
Dátum: 2012.05.12 17:32:40
Eredeti kép méret: 2048x1536
Fájl méret: 339 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
2/17
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Haibike tökömtudjaebike. Mentem egy ilyennel. Érdekes móka.
Krupcheck
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-19 / 19
Krupcheck - 13 napja
@ikarus266: uhh, az mindjárt itt van :D
Tetszik a hozzászólás?
 
ikarus266 - 14 napja
@Krupcheck: már csak 30!
Tetszik a hozzászólás?
 
Chrystian - 122 hónapja
ez de jól néz ki :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 129 hónapja
Nomeg nekem addig majd 40 évem van. Majd meglátjuk mi lesz addigra a bringákból ( : Szerintem az unokám nem fogja.elhinni, hogy kezdetben még a 21 sebességre, meg a cantilever fékre gerjedtem ( :
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 129 hónapja
@Koromturbo: jahh. Max nem egymás után, hanem egymás mellett lesz a két kerék (:
Tetszik a hozzászólás?
 
Koromturbo - 129 hónapja
@Krupcheck: Megegyeztünk :) Nyugdíjas korunkban úgyis ilyet fogunk hajtani mind :D
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 129 hónapja
@Koromturbo: értettem, hogy mit akarsz mondani, pont ezért írtam, hogy bringával kombinálva.

Egyébként érzésre ez is olyan. Muszáj tekerni, magától nem megy, viszont nagyon könnyen, jól lehet vele haladni.
Tetszik a hozzászólás?
 
Koromturbo - 129 hónapja
@Krupcheck: Én is az árat tartom elrettentőnek. De az, hogy a robogót hozod fel mint ellenérv, számomra azt sugallja, hogy nem voltam elég informatív. A KTM Bionix rendszere (azért írom mindig ezt mert ehhez volt szerencsém) NEM veszi el a bringázás élményét! Érzésre pont olyan mint egy szabályozható hátszél!! Szerintem kicsit sem mindegy, hogy melyik típusról beszélünk mert hát elektromos kerékpár ez is http://www.elektromos-kerekpar.info/?oldal=2&kat=9&termek=115 meg amit korábban linkeltem, az is. A szűk réteggel meg nem értek egyet mert szerintem széles körben lenne rá igény ha lennének folytonos bringautak pl. Budapest agglomerációjából a városba és az ára is soványabb lenne. Én pl. Tárnokról rendszeresen járok be és két választásom van, 6-os vagy 7-es főút... Szóval mi nem vagyunk még felnőve ehhez a kategóriához.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 129 hónapja
@Koromturbo: no, végre hallok egy jogos érvet a létezésük mellett, még ha ez egy elég szűk réteg is.

Viszont ugyanerre ott a robogó. Annak ellenére, hogy masszív robogóellenes vagyok (leginkább az átlagos robogós közlekedéskultúra, és a 14 évesen jogsit szerző suttyók miatt), ez az, amire látom értelmét (tulajdonképpen ha erre van használva, nincs ellenemre).
Oké, környezetbarátság, de 2-3l benzin/100 km az nem füstöl sokat pláne ha négyütemű. És SOKKAL olcsóbb, mint egy ilyen villanyizé. A különbségből kijön pár liter benya.
Oké, nem teker az ember, de lehet párhuzamosan bringát és robogót is tartani. Amíg bírja, robog, utána teker.

De ezt ötvözni valóban életképes megoldásnak tűnik egy ilyen. Csak nem ennyiért.
Tetszik a hozzászólás?
 
Koromturbo - 129 hónapja
Akkor feléleszteném a témát. Én egyedül az ára miatt nem vettem még elektromos bringát. Olyan munkám van ami nehezen tervezhető de megjelenést igényel, napi 1-8 találkozóval, 50 Km-es sugáron belül. Ha tehetem így is bringával megyek de ha olyan napom van, hogy a 80.-ik Km-nél járok, csatak izzadtan és van még egy megbeszélésem valahol, akkor gondolkodóba esem. Nem vagyok superman, ezért én is izzadok és fáradok ami munka közben nem túl jó. Aki versenyez vagy hobbyból bringázik annak mindegy mert hazamegy és fürdik egyet. De aki valóban közlekedési eszközként használja az nem biztos, hogy ezt megteheti. És szerintem ez a dolog lényege, ugyanis ezeket a járgányokat közlekedési és nem sport céllal kellene használni. Az össztelót én sem értem...
Én a KTM bionix rendszerét próbáltam ki egy alkalommal. Ez valóban rásegít és nem helyetted teker, arra ott van a tornádó :) Valamilyen nyomásérzékelő van beszerelve a pedálba ami a befektetett erő függvényében rásegít a hajtásra. Ezt %-os formában, négy állásban tudod szabályozni, 25-300%-ig. A KTM is visszatölt de csak fékezésnél. Hosszabb lejtőn egyfajta motorfékkel tudsz menni. Minden funkció ki és bekapcsolható és ha nem akarod az elektronikát akkor pontosan ugyanúgy tudod használni mint egy hagyományost. Használattól függően 50-80 Km körüli hatótáv szerintem nem rossz. Én úgy vagyok vele, hogy max hazafelé elfáradok meló után:) Természetesen a plusz súly ezeknél kiküszöbölhetetlen. Találomra egy ilyen: http://www.bicyclewebshop.com/?3046,ktm-e-cross-2013
Tetszik a hozzászólás?
 
sniper - 133 hónapja
Ok azt aláírom a pedelec-et meg a Lofty féle elektromotoros cangákat.De egy ilyen szép bringát így elrontani.Láttam a 2013-as Gepida katalógust és asgardokat meg 29-es montikat dobnak piacra Bosch motorral.De kinek a pap kinek a papné.Én sem venék ilyet soha.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 133 hónapja
@sniper: jó ez, csak a helyén kell kezelni. A dongó motoros kerékpár sem rossz dolog (:

Személyszerint két helyen tudom elképzelni a pedelec-et: 1. cargo 2. rendőrbringa. Szerintem egyiket sem kell agyon ragozni miért (: Esetleg +1 városon kívülről bejárni dolgozni, ha nem akarsz csatak lucskosan beérni, de azért mégiscsak tekersz.

Viszont az átlag villanybringákat két csoport használja, az egyik lusta tekerni (meg normálisan közlekedni is, nekik mindent szabad mert elektromos kerékpárral vannak...), a másik meg már fizikailag képtelen tekerni- ők viszont semmiféle egyéni közlekedésben nem volna szabad hogy részt vegyenek.
Viszont ők nem Haibike-kal járnak.

Jameg +mégegy: a rendezvényen ahol próbáltam, ezekkel rohangáltak a szervezők. Mondjuk arra felesleges az összteló, de így magában a cucc erre tökéletes.

Magamnak sosem vennék, de nyilván megvan a célközönsége, és ez nem csak a lustákat jelenti.
Tetszik a hozzászólás?
 
sniper - 133 hónapja
Szerintem meg nevetséges!Ez már nem kerékpár.Még pár év és Toyota hibrid motorjai lesznek a vázakon.És sajnos egyre több lesz ilyen. Jövőre a Gepida is több típust is így dob piacra.
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 133 hónapja
@Bose401: az értelmét nem keresem, amúgy mint technika, ugyanez. A hatótáv meg az akksik kapacitásától és a rásegítés mértékétől függ.

Viszont a vezérlés az egy viszonylag bonyolult dolog, hisz meg kell oldanod, hogy ne hajtson téged, hanem rásegítsen arra, amit te beleadsz.
Tetszik a hozzászólás?
 
Bose401 - 133 hónapja
És mi a helyzet a nyeregcsőbe építhető rásegítéssel? arról mi a véleményed? Max. 2kg + súly és min 20km hatótáv... Gondolkoztam rajta, hogy egyik elektro műszerész haverommal karöltve "összedobunk" egyet. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 138 hónapja
@veszigeri: evvel is bírsz tovább gyorsulni, csak olyankor töltöd az akksit, és még több energiát kell a hajtásba fektetned.

Az agymotort sem pártolom, avval viszont az a baj, hogy vagy a hajt, vagy te. Ha az agymotor hajt, nem bírsz rátekerni, mert ha lassabban tekersz, akkor elracsnizik, ha gyorsabban, akkor meg te hajtod a motort, nem az elektromágnesesség.
Ebben a középső motorban az a "jó", hogy csak rásegít a hajtásra, nem veszi át a bringás szerepét.
Tetszik a hozzászólás?
 
veszigeri - 138 hónapja
@Krupcheck: amit én próbáltam az mondjuk abban is eltér, hogy az egy Bionix szettel volt szerelve, és házsó agymotor volt benne, és volt rajta első váltó is, sőt 3*10-es rendszer!! Az azért ennél egy fokkal használhatóbb, de az tény, hogy azért bringázok, hogy ne addig tudjak gyorsulni, amíg a motor, vagy a szabályozás engedi, hanem addig amíg a lábam bírja!!:)
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 138 hónapja
Szerintem egy fos az egész, legalábbis ebben a formában. Terepre, ha nem csak lefelé mész, egy 20 kilós gép eleve rossz. Ha csak lefelé mész, akkor meg ez a setup kevés.

Mászni nem tudsz vele, mert nincs első váltó. Ugyanezen okból gyorsan menni sem tudsz vele.
3 fokozata van, 32, 42 és 59 km/h-ás limittel. Ez azt jelenti, hogy 3-asban (evvel mentünk) 32 felett lekapcsolja a rásegítést, és ha tekered töltöd. Ennek mi értelme??? Kis tempónál segít, nagyobbnál meg hátráltat? Ha fentebb kapcsolsz, akkor besegít, de egyrészt 40 körül már hülyére pörögnéd magad első váltó nélkül, másrészt meg lezabálja az akksit. Utána meg ahogy írtad is, tekerhetsz haza egy 20 kilós géppel, ami még az akksit is tölti (bár ez lehet kikapcsolható, és akkor nem hátráltat legalább).

Mondjuk egy dolgot nem néztem: előfordulhat, hogy az első lánctányér nem forog együtt a hajtókarral, ergo más fokozatban a tányér többet forogna, mint a kar, mivel rásegít. Ez esetben csak meredeken mászni nem lehet vele, gyorsan menni igen.

Amúgy az, hogy alig lépsz oda neki, és megindul mint a fene, az nagyon jó, csak szokni kell. Egy városi bringába, vagy Cargo gépbe el tudnám képzelni. Munkából hazafelé pihengetni kicsit, esetleg ha messzebb laksz a munkahelyedtől de nem akarsz annyira kifáradni, vagy sok, nehéz cuccot viszel, akkor marha jó.

Egyébként meg tekerjed ha már megvetted (:
Tetszik a hozzászólás?
 
veszigeri - 138 hónapja
Ilyesmi volt kint Bringaexpón, csak az nem volt össztelós. Elég durva volt, hogy alig tekersz, és már szinte ágaskodik. Csak mondjuk az a para, hogyha egy hosszú túrán lemerül az akksi mert akkor önerőből cipelheted haza a sok plusz súlyt!!!
Tetszik a hozzászólás?
 
ezt az képet ma 1, összesen 1929 látogató tekintette meg

» Partnerek