összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » saját tekerés képei » A kerékpáros fő ellensége » #1
A kép adatai: bezár


Eredeti kép méret: 1024x768
Fájl méret: 368 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
1/7
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Testközelben (olvasd el a bevezetőt)
XCode
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-50 / 71
XCode - 92 hónapja
@bádogember: Nem szégyen az ilyesmi. S hogy példát is mondjak, János vitézünk és bajtársai is így cselekedtek: "Leszálltak s hátokra vették a lovokat".
Tetszik a hozzászólás?
 
bádogember - 92 hónapja
ismerem a kis genyát. Nagyanyám (anno) esténként tűvel szedte ki a talpamból (mezítlábas nyári tábor - alföld). Most ha ilyet látok (szégyen gyalázat) vállra kapom a gépet.
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 117 hónapja
@OKdoki: Ismerek egy-két kerékpáros műhelyt. Így nyáridőben elég sok kecskét tolnak be hozzájuk lékelt gumival. A lapályon, lazább talajú helyeken a királydinnye a király. Alighanem igazad van azonban: hiába kérnek ezer arany körüli összeget a patkolásért, még így sem keresnek rajta túl sokat.
Az autó köpenyeit a királyi dinnye valószínűleg nem böki át. Újra divatba jött volna a bevezetőben emlegetett sulyom?
Tetszik a hozzászólás?
 
OKdoki - 117 hónapja
@XCode: Igaz, de túl kicsi rajta a haszon. Ráadásul számtalan telephelyet kell üzemeltetni az országban, hogy a szervizbe érkezők zömét lefedje az ember. :-)
Esetleg, ha maga az ember helyezi el a "megfelelő" helyre. A saját autómmal tíz év alatt 4-5 defektet kaptam. Ebből kettő közel volt egymáshoz Kispesten. Lehet, hogy egy helyi gumis? :-))))))
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 117 hónapja
Eszembe jutott még valami, s nem állhatom meg, hogy ne mondjam.
Két év alatt nagyjából ezerötszázan nézték meg eme képet. Tegyük fel, az érdeklődőknek csak fele kapott léket, és csupán egy alkalommal. Tegyük fel továbbá, az érdekeltek csupán felét teszik ki a kárvallottaknak. Nem mindenki böngészi a Háló tartalmát ugyanis. Egy másik csoportnak meg nincs számítógépe egyáltalán, s így tovább.
Valószínűleg megéri gumisnak lenni országunkban!
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 117 hónapja
@ikarus266: Az idei évben, nyár végén meglepően sok van belőle. Tűzzel-vassal kell pusztítani!
Kérdés: Miről lehet legbiztosabban felismerni a mérges fajtát?
Válasz: A tünetekről!
2 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
ikarus266 - 117 hónapja
Képletesen ugyan, de itt egy másik bringás főellenség: :)
http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/novenytan-novenytan/kepek/A500501.jpg
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 117 hónapja
@elemér: Nem mindig ilyen válságos a helyzet. Elegendő néhány ilyen tüske is.
Alább valahol írtam: az önkormányzatok panaszfalára írnak a vérmesebb kerékpárosok, követelvén valamiféle elégtételt. Jellemző: sehol sem olvastam, hogy bárki kapott volna kártérítést, vagy akár csak választ. Nyilván reménytelen ügy lenne pereskedni. "A töviseket pedig szét kell kaszálni", mondaná a jogi képviselő. (Karthágót pedig el kell pusztítani!)
Nem elhanyagolható a javítás ára. Még akkor sem, ha magad csinálod. Idő, szakértelem, eszközök anyagok. Ha műhelyre bízod, kb. ezres a gumijavítás kerekenként. A belső darabja, ha cserélni kell, nagyjából ugyanennyi.
Tetszik a hozzászólás?
 
elemér - 117 hónapja
Épp bent beszélgettem szervízes komával amikor behoztak egy gépet. Sín mellett mentek vele..... Úgy nézett ki mint amit megszórtak nagyszemű sóval. Nem volt olyan négyzetcenti ahol ne lett volna 2-3 tüske. Természetesen külső belső csere volt mindkét keréken, mert ha óradíjban lett volna elszámolva a tövisek kiszedése a tulaj egy bringa árát otthagyta volna...
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 117 hónapja
Nincs a képen egy fia kerékpár sem, meglepő, mégis hányan érdeklődnek. Úgy hiszem, ez a dinnyeérés idejének köszönhető.
Minap Pesterzsébeten kerekeztem. A HÉV átjárónál kis híján léket kaptam. Aznap kaszáltak, s persze gondosan szétszórták a tövises terméseket. Ezek maguktól ott maradtak volna, ahol voltak, s a kerékpáros kikerülhette volna többségüket. Így viszont a szerencsétlenebbek szedik össze valamennyit járgányuk gumijával. Természetesen jut a gyalogosoknak is, csak ők nem kapnak léket.
Mi a tanulság? [1] Aki dönt a kaszálásról, bizonyosan nem közlekedik kerékpárral. [2] Aki végrehajtja a feladatot, szintén nem. [3] Rossz lóra tett, ki kerékpárral közlekedik. [4] Kell az ördögnek is egy kis szórakozás. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 126 hónapja
@peterszakszon: Értem én: nem akarod a családi költségvetést felesleges kiadással terhelni. A tömlő nélküli köpeny előretörését megalázó, megbecstelenítő ellenség viszont képzavarnak tűnik. Talán a "propagál" (népszerűsít) szóra gondoltál?
Mindenesetre jól hangzik: Becstelenítse meg tömlő nélküli köpenyét királydinnyével! Ha nem elégedett, megtérítjük költségeit! Vágja ki, és küldje be még ma! Nyerje meg a tizenegy milliós főnyereményt! Aranyozott királydinnye díszdobozban.
Épp az imént látogatott meg egy házaló kisasszony. Rózsavizet kínált 15000 aranyért. Mit szól hozzá, uram? - kérdi ő. Netán "Rigyető Szarvas" a fantázianeve? - kérdezem én. Értetlenül bámult rám jó ideig, pedig magyarul beszéltem. Kevesen tudják ma már, mit jelent a "rigyet".
Tetszik a hozzászólás?
 
peterszakszon - 126 hónapja
Na, egy újabb ellenség, ami a tubeless előretörését dehonesztálja...Nem akarok a kerekekre költeni annyit!!! főleg hogy öt pár van a családban... :((((((((((
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 129 hónapja
@Atis08: Ócsa, Dabas, Táborfalva: ott a dinnye apja-anyja. Legjobban szereti a bolygatott helyek, pl. utak szegélyeit.
Tetszik a hozzászólás?
 
Atis08 - 129 hónapja
Hú kiképzéseken anno Ócsán de sokat kúsztunk eme nem túl barátságos termésű növényen! Utána úgy néztünk ki mintha szögesdrótba akadtunk volna.
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 129 hónapja
@johnny336: Képzeld el: ha még az üvegszilánk is ivarosan szaporodna...
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 129 hónapja
@johnny336: NorBEE300 tudna róla mesélni...
Valószínűleg hatalmas mázlim volt, de idén tüske miatt nem volt defektem (kb 3300 km, ebből bő 2000 Bp-n belül), pedig 10 éves Rubena külső van elöl hátul (cserébe vizesen semmi tapadása nincs...)
Tetszik a hozzászólás?
 
johnny336 - 129 hónapja
@XCode: a királydinnye tüskéjére nem tudok haragudni, mert egy természetes képződmény a viálgban.
Ellenben a szétdobált sörösüveg és szilánkjai...
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 129 hónapja
@johnny336: Te is, fiam, Brutus? Azért ne bízd el magad túlságosan. Az elhajított mag jövőre kikel.
Ez a nyavalyás tényleg kedveli a kerékpárutak szegélyét. Rengeteget láttam belőle mostanában. Nyilván mi hurcoljuk szét, vetjük el a magját.
Tetszik a hozzászólás?
 
johnny336 - 129 hónapja
A minap szedtem ki egy ilyen tüskét az első kerekemből. Eldobtam és tekertem tovább vidáman. A kerék köszöni, azóta is jól van :D
Tetszik a hozzászólás?
 
pdenes - 129 hónapja
@XCode: :))
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 129 hónapja
@pdenes: Ilyenkor már lőrinces a dinnye. Még ha királyi is.
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
pdenes - 129 hónapja
Én is nemrég benyaltam egyet, de könnyen leszereltem, a slime tökéletesen működött :) Tüskét kihúztam, kerék szisszent, majd 4-5 fordulat után el is hallgatott. Rápumpáltam és vót defekt nincs defekt :)
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
XCode - 140 hónapja
@Tóth János: Az Alföld lazább talajú területein találkozhatsz vele. Addig nem árt, míg a gumikba nem akad a termése...
Tetszik a hozzászólás?
 
Csakisahegy - 140 hónapja
Ilyet még nem láttam, de nem is akarok vele találkozni.
Tetszik a hozzászólás?
 
balancefreeride - 141 hónapja
@XCode: jaja ezen az alapon vagyok hogy ha sikerül akk jó ha nem akk meg mind 1
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@balancefreeride: Tiszteletet érdemel a szándék. Ráadásul nyerhetünk a dolgon. Még ha nem is sikerül, tanulunk belőle. Ha pedig beválik, tiszta haszon.
Tetszik a hozzászólás?
 
balancefreeride - 141 hónapja
@mirage: én ezt meg fogom olvasztani mármint a felületét és akkor sima lesz és lesz rá ilyen gumírozott fólia hidd el ha megvan hozzá mindenem megcsinálom ;) bízok ennyire magamban
Tetszik a hozzászólás?
 
balancefreeride - 141 hónapja
@XCode: erre gondoltam meg még van ilyen gépünk ami fóliát ragaszt akármire azzal meg lehetne próbálni van ilyen agyonfoltozott belsőm majd azzal kísérletezek
Tetszik a hozzászólás?
 
mirage - 141 hónapja
egyébként mióta szalaggal nyomom (kb másfél év) semmi defektem nem volt...nekem a weldtite szalag bevált:) elötte heti átlag 3-4 (detonator külsővel), conti supersportplus külsővel heti 1-2minimum...azóta 0:)
Tetszik a hozzászólás?
 
mirage - 141 hónapja
@balancefreeride: felejtős...még a normális defektvédőszalag is képes kinyírni a belsőt ha a sarkait nem kerekíted le..nemhogy az amire te gondolsz...apósom is próbálkozott vele, de mikor berakásnál a széle elvágta a kezét elgondolkodott a dolog müködöképességén....
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@balancefreeride: Elvben jó - hőkezeléssel tömörített poliészter, bivalyerős -, de valószínűleg mégis megbukik a dolog. Egy: rendkívül erős, de szövött szerkezete miatt alig tágul. Gond lehet vele, amikor felpumpálod a gumit. Kettő: a szélei nincsenek rendesen eldolgozva, alighanem el fogja reszelni a tömlőt, vagy két oldalt belevág. Meleg vasalóval, újságpapíron keresztül lesimíthatod valamelyest. Ha ezek után mégis kísérleteznél, és nem sajnálsz egy ócska belsőt, akkor kiderülhet, hogy helyes-e vagy sem ez az okoskodás.
Tetszik a hozzászólás?
 
balancefreeride - 141 hónapja
@XCode: emberek énnekem a komenteket olvasva eszembe jutott valami mégpedig ,hogy az a műagyag szalag amivel pl téglát térkövet hulladék fa deszkát kötnek össze az igen erős még a kés is valamikor nehezen viszi el hogy ha abból csinálnák szalagot az jó lehetne? :D :P lehet hülyeség de kipróbálom úgy is van itthon olyan szalag a fából maradt vissza aztán abból bármilyen szélességűt hosszúságút tud az ember szerezni ingyen is akár:D XD
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
Íme a vastagkerekűek álma. [Zefal, te mindenre gondolsz](http://reviews.wiggle.co.uk/7867-en_gb/5360043677/tyre-liners-for-mtb-road-and-hybrid-bikes-reviews/reviews.htm)
Tetszik a hozzászólás?
 
salt - 141 hónapja
igen de ez egy olyan védelmet ad ami mellett nem számit hogy tüske,szilánk vagy bármi más jön. arról nem beszélve hogy normál belsőt használhatsz. 1x megveszed és kb korlátlan ideig jó
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@salt: Fáj a szívem, hogy meg kell csonkítani, de ha nincs más mód... Egyébként léteznek másféle szalagok is (MTB-hez pl. zöld). Ez a kétszínű pántlika jobbnak látszik, persze az ára is!

Ilyenkor nyár végén, amikor érik a dinnye, népszerű a defektvédelem. Érthető. Aztán jön a hűvös idő, kevesebben bringáznak, az ügy félig-meddig feledésbe merül. Pedig a tövisek kitartanak tavaszig. A tél nedvessége kissé megviseli őket, de még úgy is képesek belefúródni a gumiba.
Tetszik a hozzászólás?
 
salt - 141 hónapja
@XCode: amit linkeltem az 27 colos kerékhez van tehát 26os kerékre simán jó, ezekből vágni is lehet
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@salt: Kicsit sokallom az árát, de ha tényleg jó, érdemes áldozni rá. Ellenben nem találtam MTB-hez való méretet belőle. (Nem ide tartozik, de nézegetve a különböző termékeket, megakadt a szemem egy "Knog Porno" foltkészleten. Vajh, miféle gumiterméket kell ezzel patkolni?)
Tetszik a hozzászólás?
 
salt - 141 hónapja
http://ebike.hu/termekek/kerek/defektvedelem/13425+zefal+zliner+t%C3%B6ml%C3%B6v%C3%A9d%C5%91szalag+hybrid/ ezen nem megy át semmi sem, max ha oldalról bele áll
Tetszik a hozzászólás?
 
salt - 141 hónapja
@XCode: Szalag szerintem a legjobb megoldás a védelemre
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@balancefreeride: Olvastam véleményeket, valóban dicsérik. De ez is vizes lötty, és ha nincs szerencséd, kikezdheti a vasat stb. Egyébként nem vagyok ellene az ilyen fajta defektvédelemnek, csak még nem tudtak meggyőzni. Úgy tűnik, sokan használnak defektvédő folyadékot, véleményt azonban nemigen írnak róla. Itt a Testbike-on is csak néhány véleményt olvashatsz.
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@newage21: Pályaudvarokon, vasútvonalak mentén stb. – mint szélsőségesen száraz termőhelyhez alkalmazkodott növény – a Nyugat-Dunántúl kivételével országszerte terjedőben van. Az éghajlat szárazodása is kedvez neki, no meg az ember is hurcolja ide-oda, akár a cipőtalpán.
Tetszik a hozzászólás?
 
balancefreeride - 141 hónapja
joes no flats az igazi annál jobb nincs az egy fehér lötty és teljesen folyik nem ragad csak akkor szilárdul meg amikor kell és nem is drága 2000ft belsővel 1 ütt nagyon megéri 2 éve nem volt defekt amikor levettek a külsőt mivel elkopott tele volt lyukkal a külső a belsőnek semmi baja csak egyszer eldurrant a belső belevágtam a kukába egyik nap haver kiszedte belerakta a bicójába most ő használja úgyhogy még a repedést is elfedte de persze már nem az igazi
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@xBenyax: Ikarus barátunk esete a csiganyállal - ismerjük. Elrettentő példa. Nekem is volt zöld iszappal bélelt tömlőm (Rubena Slug), nem voltam tőle elragadtatva. Egyeseknél, úgy látszik, mégis bevált.
Tetszik a hozzászólás?
 
newage21 - 141 hónapja
Én is már szenvedek ezzel a növénykével!
János hegytől kezdve a Városliget,Római part,Újpest mindenhol ott van!:(
Tetszik a hozzászólás?
 
xBenyax - 141 hónapja
De itt az oldalon egy ismim: ikarus266 tudna mondani kevésbé jó dolgokat a ragacsról.Röviden annyit hogy neki ráment egy pár küllője.
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@umfhardy410: Nálad - ezek szerint - működik a zöld ragacs.
Tetszik a hozzászólás?
 
giantglory - 141 hónapja
Heti egy-két darabot tuti össze szedek, sok van felénk párszor megkeserített már de azóta csak slime!
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@Neoplanment: Közben megtaláltam. A Schwalbe Ultremo-ja Ceramic Guard védelemmel van ellátva. Lehet hogy kapható hasonló köpeny terepjáróhoz stb. is, de szerintem az ára nem hozzánk van igazítva. Próbáld elkerülni valahogy a töviseket, én is ezt teszem.

Olvasgattam különböző önkormányzatok panaszfalát (legutóbb Soroksárét), és bizony siránkoznak a bringások, sőt perrel fenyegetőznek, amiért a közterületen végzett munkák során szétszórják a sok tövist, bosszúságot és persze kárt is okozva a bicajosoknak.
Tetszik a hozzászólás?
 
XCode - 141 hónapja
@BF2 hungarolada: Mint egy sündisznó. Köszi a linket, nagyon tanulságos a kép.
Tetszik a hozzászólás?
 
BF2 hungarolada - 141 hónapja
valamennyire kiszedegettem, de kb ilyen volt a helyzet. Az első valami cst belső, a hátsó a schwable.
{törölt kép}
Tetszik a hozzászólás?
 
<- előző kommentek
ezt az képet ma 1, összesen 6548 látogató tekintette meg

» Partnerek