összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Puch Clubman » #13
A kép adatai: bezár


Gyártó: Canon
Tipus: Canon PowerShot SX130 IS
ISO: 160
Zársebesség: 1/400
Rekesz: f/4.0
Gyújtótávolság: 10678/1000
Dátum: 2014.12.31 14:08:55
Eredeti kép méret: 1080x1440
Fájl méret: 145 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
13/15
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 2014 termése(+44 km)
halasiz
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-21 / 21
betolyuk - 113 hónapja
@ArtWolf: Majd lehet utána nézek, köszi, ha elég stabilan fel lehet fogatni akkor még akár jó is lehet. Egyébként, régebben szimatszatyorból is láttam ugyanilyen térképtartós változatot is, de az inkább gyalogtúrákhoz jó, mert nekem csak pörögne a nyakam körül :D
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@betolyuk: Vannak olyan kis túratáskák, amiket a kormányra lehet rakni, és van térképtartójuk, amit folyamatosan nézhetsz. Nem sokkal nagyobbak, mint egy övtáska, meg belefér még egy csomó más is... Akkor nem kell elővenni a tatyóból a térképet... :)
Tetszik a hozzászólás?
 
betolyuk - 113 hónapja
@NorBEE300: nekem tényleg csak annyi bajom volt vele, hogy mindig elő kellett kotornom a hátizsákból, miután végeztem aztán meg vissza :) De tény és való hogy többször meg kell állni miatta és többet is lehet gyönyörködni a tájban :)
Tetszik a hozzászólás?
 
halasiz - 113 hónapja
@NorBEE300: Az a legfőbb baj a "kütyükkel" hogy a kis méret miatt vagy a részleteket látod és akkor nem tudni hova vezet az út, vagy nagyobb léptéknél nem látni a kisebb utcákat. Én nem használok ilyet, de amit láttam a haverok mindig csak bajoskodtak vele. Elismerem külföldön, főleg ha nem beszéled a nyelvet hasznos kiegészítő lehet, de Magyarországon kerékpárral nincsenek távolságok, én legalább is mindig odaértem valahogy a kiszemelt célig.
Tetszik a hozzászólás?
 
Knight_ - 113 hónapja
Én mindig eltévedek az erdőben. Az a legjobb, mikor egy kiadós lejtő után jövök rá, hogy elhagytam egy elágazást :D. Utólag persze nosztalgikusan gondolok vissza az ilyen ténfergésekre, de tekerés közben egy idő után idegesítő "minden második kanyarnál" megnézni a térképet. Úgy meg nehezebb élvezni a tempót, ha az ösvény mellett még a jelzéseket is figyelni kell. Főleg sötétben.
Néha én is felfedezős kedvemben vagyok, és akkor tényleg nagyobb élmény térkép nélkül menni. De azért jó lenne egy megfizethető navigálni képes kütyü a kormányra. Most tavasszal kipróbálom a hangutasításos navigálást a telefonommal. Remélem bírni fogja az akksi és beválik majd.
Tetszik a hozzászólás?
 
NorBEE300 - 113 hónapja
@betolyuk: Pedig az olyan jó! Megállsz, bekapsz két falatot, közben megy az "újratervezés" :). Annak hangulata van. Sokkal jobban megismered a környezetet így és utána már maga a tájékozódás izgalommá, kis idővel rutinná alakul. Sziklákhoz, fákhoz és más természetes dolgokhoz kötsz útbaigazító pontot. Tavaly (megint majdnem idén lett belőle) kinéztem a térképen egy útvonalat vagyis inkább színt és azon mentem. Egyik nap kék, másik nap zöld, harmadik nap sárga. Igazi élmény, ki kell próbálni :).
Tetszik a hozzászólás?
 
betolyuk - 113 hónapja
Telefonommal nem lehet térképet nézni ( legalábbis nem tudom hogy kell ), így én is turistatérképpel jártam be a Mátrát nyáron, mindent megtaláltunk rajta amire szükségünk volt. Csak ne kéne állandóan hajtogatni :)
Tetszik a hozzászólás?
 
NorBEE300 - 113 hónapja
@halasiz: Osztom a véleményt. A turistatérkép a legjobb. Plusz az embernek van szája és lehet használni is segítségkérésre is. Idén nyáron (egy túróst, tavaly volt már az :D) kértem infót az ágasvári erdészházban a hölgytől és olyan részletesen elmagyarázta, hogy csak na :). Túraösvényen menni térképpel irtó jó dolog, legtöbbször ott a navi amúgy is beadná az unalmast. Ha eléred a célod, azzal önmagadat dicséred meg.
Aszfaltos túrára is max térképet viszek, de legtöbbször megnézem térképen és memorizálom, ergo fejből megyek. Ilyen szempontból a Google Earth nagy segítség, utcaképek (Street View) alapján gyerekjáték eltalálni szinte bárhova.
Úticélom mindig van, esetleg menet közben kialakul egy alternatív útvonal az eredetihez képest.
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
halasiz - 113 hónapja
@betolyuk: Én is szoktam itinert írni, és ha ismeretlen vidéken megyek viszek magammal papír térképet is. A turista térképnél pedig még nincs jobb megoldás. Néha sikerül így is eltévedni, de az is a túra része; legalább így többet tekerhetek.
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@betolyuk: Szeretném, ha bírná a telefonom egy-két óránál tovább... Hegyek között, ahol ugye 3G is alig van, szinte szemmel láthatóan horpad befele a telóm akkuja, ráadásul fényképezni is azzal szoktam, úgyhogy nem bír ki egy fél napot sem... Persze vésztartaléknak ott van, elő is szoktam venni néha, de inkább hagyatkozom az itinerre.
Tetszik a hozzászólás?
 
betolyuk - 113 hónapja
@ArtWolf: értelek. Igen, ekkora távolságnál valóban érdemes egy kis jegyzetelés. GPS-t nem szereted?
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@betolyuk: Na például ez az egyik nyári tekerésem.

Azt elfelejtettem írni, hogy ha ismeretlen a környék, akkor nyilván írok itinert, kanyarról kanyarra.
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@betolyuk: nekem muszály megterveznem, egyrészt ugye bent lakok bp-n onnan egy szűk 10-es, mire olyan helyre jutok, ahol egyáltalán érdemes tekerni (ugye vissza ugyanennyi), de van egy pár útvonal a pilisben, amit szeretek, azt nem kell megtervezni. Mondjuk azért 100+ km-nél meg szoktam nézni magyjából, h merre az arra, 200+nál meg pontos útiterv kell (persze A, B variánsokkal)
Tetszik a hozzászólás?
 
betolyuk - 113 hónapja
üdv! elolvasgattam a kommenteket és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy amikor nagyobb távolságokra indultok van-e valamilyen úticél, vagy csak amerre az út visz? Én eddig csak mentem amerre tudtam, de idén célokat is akarok majd kitűzni ( pl otthontól-Szeged, meg vissza az már kb 80 km ).
Tetszik a hozzászólás?
 
halasiz - 113 hónapja
@NorBEE300: Igazából 5000-re állítottam be magamnak a limitet, és ezért tökéletes volt a tavalyi évem. Idén min 8000 a cél, és letekerni egy 300-as BRM túrát. A többi csak hab lesz a tortán.
Tetszik a hozzászólás?
 
NorBEE300 - 113 hónapja
@ArtWolf: Értem, hogy nem nyavalygás (nem is gondoltam ilyenre). Persze, hogy többet akar az ember. Telhetetlenek vagyunk, ilyen az emberi természet. Ahogy én is, naná, hogy többet szeretnék. Annyit valósítok meg belőle amit lehet. De amit alább írtam, abban benne voltak a "hátráltató" tényezők. Esetedben ugye a majdnem állandó eső. Te sem szándékosan mentél ennyit, ennyi sikerült. Azt is megértem, hogy rossz érzés, főleg ha hozzá vagy szokva egy távolsághoz. Ezt már hívhatjuk óvatosan függőségnek :). Remélem idén sokáig lesz 35 fok. Inkább izzadok, mint fázom :D.
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@NorBEE300: Igazából arra értettem, h az ember mindig többet akar menni, mint előző évben. Lásd a saját példád, tavalyelőtt vmi 1200-1400-re emlékszem (lehet rosszul), tavaly meg 3000. És fogadjunk, idén többet akarsz menni! :) És ilyen szempontból, kérlek érts meg engem, aki tavalyelőtt közel 6000 km-t ment, tavaly meg alig több, mint 4000-et. Pedig többet akartam... És hidd el, ez nem nyavalygás, ez tényleg rossz...
Tetszik a hozzászólás?
 
NorBEE300 - 113 hónapja
@ArtWolf: Kinek mi számít függőségnek. Ha visszagondolok a tavalyi évre, nagyon sok szabadidőm elment (igaz pénzkeresésre), amit fordíthattam volna tekerésre is. Idén próbálom másként csinálni, 'jusson is maradjon is' elven, hátha több sikerül :).
Ha belegondolsz, aki függő és rendelkezik normális mennyiségű szabadidővel, nem ilyen pár ezer km-t megy éves szinten. Csak egy példa: szezonban amíg sokáig világos van, délután 4-kor végez, hamizik egyet, elkészül nyugisan, kb. 5-kor elindul és lenyom 40-50 km-t 7 órára. Csak egy héten csinálja meg 3-4 alkalommal. Hétvégére egy nap alatt akár 100 km felett is lehet menni (én montival egy délelőtt tudok annyit), de ha rákészül és hosszabbat megy, legyen 150 km. Ha számolom a (3) napi 40 km-t és a hétvégi 150-et, ez havi szinten 1080 km. De mindig nem tekerhet emberünk, ezért egy hónapot számoljunk le belőle (ünnepek, otthoni teendők, rossz idő, egyéb), így is kijön 11880 km (kerekítve 12000 km). Ehhez mérve az én szűk 3000 km-em nem sok.
De ezt sok nézőpontból is lehet nézni, ki mennyire elszánt, kitartó, mennyire befolyásolja az időjárás, hőmérséklet, etc. Lehet valaki függő évi 3000-rel is, de lehet akár 12000 kilométerrel is.
Én már ennek a képen látható eredménynek is marhára tudnék örülni :).
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@NorBEE300: Ezt hívják függőségnek? Az ember mindig többet akar? :D
Tetszik a hozzászólás?
 
ArtWolf - 113 hónapja
@NorBEE300: Bár nemcsak a kétharmadát sikerült volna...
Tetszik a hozzászólás?
 
NorBEE300 - 113 hónapja
Grat! Bárcsak a 2/3-át tudtam volna teljesíteni tavaly...
Tetszik a hozzászólás?
 
ezt az képet ma 0, összesen 1341 látogató tekintette meg

» Partnerek