összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » rendezvény képek » Téli Szépségverseny » #7
A kép adatai: bezár


Eredeti kép méret: 1280x720
Fájl méret: 202 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
7/61
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 
STAFF
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-26 / 26
faktum1 - 123 hónapja
@STAFF: akkor marad a nyár...:)
Tetszik a hozzászólás?
 
STAFF - 123 hónapja
@Knight_: jól látod a dolgot. kevés telefonnal lehet jó képet csinálni, ami arányába százból egyet jelentene. azért az egyért nem fogunk szórakozni a többivel. így egyszerűbb volt ezt a szabályt meghozni.

tény, hogy lehet fényképezővel is rossz képet csinálni. de ez arányaiba olyan kevés képet jelentene, hogy azokkal akkor tudunk foglalkozni.

@faktum1: nem lesz tavaszi. majd csak nyári.
Tetszik a hozzászólás?
 
Knight_ - 123 hónapja
@Spank309: Azért a kép felbontása még mindig többet elárul annak minőségéről, mint az, hogy mekkora a mérete a felbontáshoz képest.

Nem igaz, hogy minden mobillal készült kép csak rossz lehet. Mint ahogy egy fényképezőgéppel készült fotó sem feltétlenül lesz jó. Emiatt nem ért egyet sok ember ezzel a szabállyal. De hirtelen én sem tudnék olyat kitalálni, amivel ilyen hatékonyan lehet rossz minőségű képeket kiszűrni :) .
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
faktum1 - 123 hónapja
Én már csak egy tavaszin indulok úgy látom. Megpróbáljuk, meglátjuk..hátha.
Tetszik a hozzászólás?
 
STAFF - 123 hónapja
@BenceMeridaMali: elfogadtuk. ha esetleg eltudod küldeni teljes méretébe akkor nyugodtan küldd. a lényeg annyi, hogy a kép neve a felhasználó neved legyen és akkor a helyére is kerül.
Tetszik a hozzászólás?
 
Spank309 - 123 hónapja
@FarkasB: Nem a megapixel számít a fényképezésben, az csak a felbontás... Az Hugom fényképezője 5 megás képeket gyárt 16 megapixelen.
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
FarkasB - 123 hónapja
Amúgy szerintem ha ez lehetséges úgy is meg lehetne oldani ezt a telefonos ügyet szerintem, hogy ha valami egyéb minimális értékeket adnátok meg a képpel kapcsolatban (pl. kép mérete, stb... nem vagyok informatikus :D )
ha hülyeséget mondtam akkor elnézést kérek :D
Tetszik a hozzászólás?
 
HillBen - 123 hónapja
bár ahogy nézem a kép eredeti mérete így jelentősen kisebb lett...
Tetszik a hozzászólás?
 
HillBen - 123 hónapja
@STAFF: elküldtem, igazolj itt vissza légy szíves, hogy elfogadod-e a nevezésemet. köszönöm!
Tetszik a hozzászólás?
 
STAFF - 123 hónapja
tedd fel a képet képfeltöltésre és onnan linkeld be
Tetszik a hozzászólás?
 
HillBen - 123 hónapja
@STAFF: valamiért nem tudom elküldeni gmail-ről a nevezésemet. hogyan oldjuk meg ezt a problémát?
Tetszik a hozzászólás?
 
STAFF - 123 hónapja
ide, mint mindig
Tetszik a hozzászólás?
 
lamastyle - 123 hónapja
Egyebkent hova lesznek feltoltve a kepek?
Tetszik a hozzászólás?
 
STAFF - 123 hónapja
@BluElefantino: a retardált szintű "beszélgetésnek" csúfolt információ csere ami itt zajlott sok mindennek mondható csak hasznosnak nem. amit Zeke és Messor írt az hasznos. amit meg te írtál az azért maradt mert nem csak havas képeket fogadunk el. a többi azért lett törölve mert értelmetlen volt.
3 olvasó 67%-ának NEM TETSZIK a hozzászólás! Neked tetszik?
 
johnny336 - 123 hónapja
@perelli: csajod fotós, aztán sírsz, hogy nem tudsz rendes képet cisnálni? Megérdemled, hogy kizártak!
4 olvasó 50%-ának NEM TETSZIK a hozzászólás! Neked tetszik?
 
perelli - 123 hónapja
@horika: ha így marad, akkor mivel fotós a csajom, veszek neki egy bringát, és kiküldöm a határba, hogy játszhassak. :D
3 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
Zeke - 123 hónapja
Jujjj juj...
Felkavartam egy pöppet az iszapot / belecsaptam a nagy szarba.

Noh. Akkor először is próbáljunk pár dolgot tisztázni és tisztába tenni.

A Staff felhasználónév a jelentéséből adódóan nem engedheti meg a személyeskedést , szóval ezt próbáljuk visszaszorítani még akkor is ha esetleg mások mégis csak azért is személyeskednek (és tudható ki ír a Staff mögül). Rendezőként ez nem megengedhető, ha saját nickről írtok akkor is csak kulturáltan lenne szabad. Szerintem a korotok (16+) ezt meg is követelné!
No folytassuk ennek szellemében tovább.

A fényképezővel tekerésről.
Amit beküldtem képet direkt nem extráztam túl , készítettem egy havas képet fényképezővel ahogy a szabályok ezt megkövetelték. Ha nem követelik meg akkor sem hiszem , hogy telefonos képet küldök be , de ez szakmai ártalom. Egy közeli helyre kivinni és lefotózni a bringát nem olyan nagy teher mint az elsőre hangzik. Mivel nekem ez a szakmám így a fényképezőim a bringáim együttes árának is többszörösét teszik ki, eléggé para ekkora technikát vinni , mégis megoldom. Ha valaki úgy gondolja , hogy ez neki már túl nagy teher akkor sincs igazából semmi baj , senki sem tart fegyvert a fejükhöz a nevezést követelve. Lehetőség , nem kényszer.

Fényképező vs telefon.
Pár éve ez a kérdés még fel sem merült volna , nem volt épeszű ember aki a gagyi , jó esetben 1mpx-es telefonokkal készült képet küldött volna be.
Valamit azért mégis furcsállok. Vegyünk alapul egy pár éves csúcskategóriás fényképezőgépet és egy elég jó , de pontatlan fókuszú alap lencsét (pl ilyen az 1D mk2 + 50/f1.8 , használtam a szériát). Mindkét eszköz a maga kategóriájában zseniális alkotás , viszont párosítva maga a pokol. Ezeknek újkori piaci ára 1.05M Huf + 31e Huf , a kettő együtt mégsem ér egy forintot sem, olyannyira , hogy kb bármelyik mai okostelefon pontnyi méretű szenzora jobb képminőséget produkál.
Egy kis szakmai tapasztalat persze sok előnyt jelenthet , ezért is csak egy alap képet küldtem be , mivel nem fotóversenyről van szó. A fiatalok (10-25) előbb költik a pénzüket iphonera , samsungra stb , amiknek a beépített fotózást segítő appjai eleve jobb eredménnyel szolgálnak majd mint egy olyan fényképező amit középhaladóknak találtak ki. A jó fotóhoz kell az is , hogy tudd mitől lesz valami jó , ezt a fényképezőkbe nem integrálják... és míg nem integrálják addig kb mindegy mivel készül a kép , a minősége nem üti meg a kívánt mércét.
Sokan tudnak szép képeket készíteni , ezt becsülni kell , de nem feltétlen az övék a legszebb bringa.


Amúgy egy minimális számítástechnikai ismerettel könnyen kideríthető , hogy az amúgy szép telefonos kép exif információit , hogy lehet megváltoztatni akár Nikon D4-esre is.
8 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
messor - 123 hónapja
Azt nem értem hogy miért nem lehet szavazásra bocsájtani az időpontokat meg hogy lehessen-e telóval fényképeket csinálni! A későbbi félreértések elkerülése végett! És rögtön nem lenne probléma mert a közösség(többség) akarata érvényesül. Ámen!
2 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
STAFF - 123 hónapja
@BluElefantino: nincs sehova se odaírva, hogy csak havas képpel lehet nevezni ;)
Tetszik a hozzászólás?
 
BluElefantino - 123 hónapja
@BalageUMF: Akármit is írtam én is betartottam amit kértek a képpel kapcsolatosan. Azaz majdnem mindent, nincs hó a képemen! ;)
Tetszik a hozzászólás?
 
johnny336 - 123 hónapja
Annyiban egyetértek velük, hogy nem feltétlenül a naptár szabja már meg az évszakokat. Szerintem felesleges tavaszi, meg őszi szépségverseny.

Legyen egy nyári, zöld erdőkkel, verőfényes napsütéssel; és legyen egy téli, szügyig érő hóval, sárral, latyakkal.

A 2014-es szépségverseny pedig azért 2014-re szól már január-februárban, mert azt jelenti, hogy 2014-ben annak a szervezetnek ő lesz a szépségkirálynője, és ő fogja képviselni a rendezvényeken, stb. Bár ezzel túl sok újat nem mondtam el sokaknak.
Tetszik a hozzászólás?
 
STAFF - 123 hónapja
@Zeke: örülök, hogy így kifejtetted az elméleted és ebben valóban sok sejtést adót tény is van. nos, változtatni fogunk mivel 4 évszakra nem lehet már szétbontani az évet ezért lesznek összevonások. illetve kaptunk tippeket, hogy miket lehetne még csinálni amikből egyet biztosan meg fogunk valósítani. de minimum még egyet ki kell majd találni. de ezt majd csak akkor fogjuk megbeszélni, hogy mit hogy lehetne ha ez lement és akkor lehet majd ötletekkel bombázni minket, hogy mi lenne még jó.

remélem így már tisztább a kép, hogy miért nyújtjuk ilyen nyugodtan a dolgot.

@KennyThePro: semmi olyan problémával nem találkoztunk még amiről ti beszéltetek.
Tetszik a hozzászólás?
 
KennyThePro - 123 hónapja
@STAFF: Lassan kezded szerintem érteni miről beszéltünk annó.
Tetszik a hozzászólás?
 
Zeke - 123 hónapja
@STAFF: A lelkem sokminden nyomja , de ezt inkább az asszonynak mesélem el az ágyban fekve.
Igazából nem értem. Tudom , hogy kevés a jelentkező és normális mennyiségű hó sem volt az ország bizonyos területein (pl Bp-n sem!) , de egy hónap hosszabbítás? Aki eddig nem jelentkezett annak extraként elég lenne 2 hét is. Max 2 hét. De így nem , hogy nem lesz meg a naptári tél szerint télen a 'Téli Szépségverseny' eredménye , de még a szavazást is csak a naptári tavasszal kezdjük el.
Most pénteken voltam egy szépségverseny középdöntőjén sajtótevékenységet végezni. Ott így január végén - február közepén megválasztják a 2014-es szépségkirálynőt. Nem a tavalyit.
A Téli nevezés lezárulhatott volna December 31-én , mondjuk másodikától szavazás , tizedikén eredmények. Ha kevesen indulnak akkor csoportösszevonás (de amúgy a szépségverseny középdöntőjébe meghívott 68 lányból is csak 35 jelent meg , mégsem problémáztak rajta).
6 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
STAFF - 123 hónapja
@Zeke: a következő hetekre mondtak még havat. nem tudom mi a probléma. illetve többen is kérték, hogy hosszabbítsunk. így megint csak nem tudom mi a probléma.

kérlek fejtsed ki bővebben mi nyomja a lelked.
3 olvasó 67%-ának NEM TETSZIK a hozzászólás! Neked tetszik?
 
Zeke - 123 hónapja
A hosszútávú időjárás előrejelzés nagyon de nagyon príma időt jósol egy pár nap múlva. Szerintem a havas képek március1-ig sem készülnek már el.
4 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
ezt az képet ma 0, összesen 3684 látogató tekintette meg

» Partnerek