összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Bringaépítés(Mali Mamba 2015)és egyebek » #49
A kép adatai: bezár


Eredeti kép méret: 3264x1968
Fájl méret: 1883 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
49/56
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Saras verseny utáni állapotok. A felső lánctányért használom a mindennapi tekerésekre, az alsót újonnan raktam fel a versenyre. Javarészt a legfelső fokozaton állt hátul a lánc a mászások miatt, rendesen meg is kajálta a tányért néhány óra alatt. Gyakorlatilag a fogak egyik fele szinte teljesen tükörre kopott :) Aki esetleg vacillál az 1x-es hajtásra átalakításon, vegye figyelembe ezt is.
rcs2003
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-10 / 10
semmiho - 6 hónapja
@rcs2003: egyetértek, tényleg nagyon drágák... Mikor először áttértem 1x11-re még 2015 végén, próbáltam az a2z-t, akkoriban 7e Ft volt. Az még úgy-ahogy jó ár volt érte. 7075-T6 ötvözet, tartós az is. Csak azóta már 10-12e HUF egy a2z (lásd ebike.hu). Kár... :-(
Ami még jó és ráadásul olcsó, az a SRAM X-sync acél lánctányérja, 12 EUR körül mozog az ára és örök élet, ha nem használja valaki elnyúlt lánccal. Csak éppen 96 BCD-s és nem 104-es. Sajnos.
Azt még azért leírom, alu absoluteBlack tányérral tartom a rekordot, az 5. (ötödik!) új láncot tettem fel 1x11-es hajtással rá és nem volt láncleesésem, az új láncot nem csévélte és semmi. Nekiadtam egy ismerősömnek aki azóta is használja, több mint 1 éve. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
rcs2003 - 6 hónapja
Köszönöm, de nekem ezek még mindig nagyon drágák, és akkor a szállítási költségről még szó sem esett... A 104bcd tányér superstaréknál pont annyiba kerül mint a wolftooth amit tegnap nézegettem. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
semmiho - 6 hónapja
@rcs2003: óvatosan ezekkel, nem mindegyik jó minőségű ötvözet, láttam már a neten félbe hajlott kínai lánctányért. Egy ilyen eset komoly fizikai sérülésekkel járhat, nem biztos, hogy itt érdemes spórolni. ;)
Ár-érték arányában a Superstar tányérok nagyon jók még. Árban a kettő közt van, tartósak, megbízhatóak: https://www.superstarcomponents.com/en/shop/mountain/mountain-drivetrain/mountain-chainrings/
Tetszik a hozzászólás?
 
rcs2003 - 6 hónapja
@semmiho: Általában nálam kibírnak ezek a kínaiak egy évet simán, ha odafigyelek rájuk. Itt viszont végig totál keresztben volt a láncom. Egy másik képnél leírtam hogy nem jött meg időben a berendelt kisebb lánctányér és végül elöl ez a 36 + hátul 11-34-el kellett végigszenvednem a versenyt. Az első komolyabb erdei felfelén le is kellett szállnom mert már majdnem elégtek a combjaim :)

A másik az hogy egy wolftooth vagy absoluteblack árából kb 10 ilyen tányért meg tudok venni... most már van itthon négy féle méretben 32-től 38-ig minden körülményre és azóta már hátul 11-42 van. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
semmiho - 6 hónapja
Fura ez a komoly kopás. WolfTooth és absoluteBlack tányérokat használok hosszú évek óta, sok saras versenyen jártam már és általában 1-1.5 szezont simán bírnak ezek a tányérok (ez nálam 5000+ km/1 szezon). Idén nyakig sárban versenyeztem itthon májusban, osztrákoknál homokos-kavicsos és agyagos talajon júniusban, júliusban Salzkammergut-Trophy végig esőben (120 km), Montafon M3 (130 km) részben esőben-sárban, satöbbi. A narrow-wide tányéromon alig látszik kopás. ~6000 km használattal idén, mert edzeni, résztávozni is szinte mindig MTB-vel mentem, aszfalton is... ;)
Tetszik a hozzászólás?
 
rcs2003 - 12 hónapja
Ami távolabbi terv az a 10-es rendszer, elöl az alkalomhoz illő 32 és 38 fog között valamilyen tányér, hátul meg 11-42...
Tetszik a hozzászólás?
 
rcs2003 - 12 hónapja
@VTitusz: Nem igazán vergődök vele, mert akkor az alsó kerekeknél romlana a láncvonal és én jobbára a mindennapokban azokat használom mivel sík terepen élek. Itt mászni maximum a gátoldalban lehet :D Ha verseny lesz kilátásban lehet meggondolom hogy beiktatok hézagolókat és bentebb tolom a tányért, de majd meglátjuk. Elég olcsóak ezek a lánctányérok, 2000Ft körül kaphatóak, majdhogynem fogyóeszközként lehet kezelni és ha szétkopott dísznek sem rossz... :)
Tetszik a hozzászólás?
 
VTitusz - 12 hónapja
@rcs2003: Köszi! Nem gondolkodtál rajta, hogy tovább csökkented? Gondolom még van hely a láncvilla és a tányér közt.
Tetszik a hozzászólás?
 
rcs2003 - 12 hónapja
@VTitusz: @VTitusz: Helló! Lemértem kíváncsiságból. 49mm.
Tetszik a hozzászólás?
 
VTitusz - 12 hónapja
Szia!

Elől hány mm a láncvonal?
Tetszik a hozzászólás?
 
ezt az képet ma 0, összesen 331 látogató tekintette meg