összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Újra Építkeztünk (ツ) » #33
A kép adatai: bezár


Eredeti kép méret: 1000x1000
Fájl méret: 163 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
33/69
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 A Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében. A technológia alkalmazásával a polietilén-tereftalát (PET) palackokból mechanikus eljárással készítenek poliészter fonalat, amelyet a gumiabroncs szövetvázának kialakításánál használnak fel. Ezzel a hagyományos poliészter teljes mértékben kiváltható. Az eljárás a korábbinál egyszerűbb módon állítja elő a gumiabroncs-gyártásban felhasználható anyagot - írták. A cég közleményében hangsúlyozza: az újrahasznosított poliészter fonal a körforgásos gazdasághoz vezető újítás, amely a vizsgálatok és a teszteredmények alapján ugyanolyan jól teljesít, mint az eddig használt nyersanyagok. Szakítószilárdsága, szívóssága miatt különösen hasznosak a gumiabroncsgyártás számára - hangsúlyozták. A PET-et régóta használják autógumi-alapanyagként, mert nagy terhelés és hőmérséklet mellett is tartja az alakját. Egy gumikerék körülbelül 400 grammnyi poliészter fonalat tartalmaz, vagyis több mint 60 palackot lehet felhasználni egy abroncsszett elkészítéséhez - tették hozzá. A Continental célja, hogy legkésőbb 2050-re 100 százalékban fenntarthatóan előállított anyagokat használjon fel abroncstermékeiben - jelezték a közleményben. A német Continental a világ egyik vezető gumiabroncs-előállítója, amely a személy- és haszongépjárművek mellett buszok, motorok és kerékpárok számára is gyárt kerekeket. Az Európában gyártott autók harmadára Continental-gumi kerül. A vállalat tavaly csaknem 130 millió autó- és teherautógumit adott el világszerte a honlapján szereplő adatok szerint. A Continental valamennyi tevékenységével jelen van Magyarországon, a gumiabroncs-kereskedelmi központ Budaörsön működik.
Forrás: https://kuruc.info/r/58/232643/
Tom77
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-3 / 3
Tom77 - 10 hónapja
@Krupcheck: Ok és köszi, de ha szarabb lesz a minőség esküszöm átnyergelek valami másra..
De mire most írod, hogy mindenki ezt csinálja..
Miért érzem úgy, hogy nincs hová menekülni?
Mind1 is, az ember 44-évesen már semmivel kapcsolatban se tápláljon illúziókat, ennek ellenére ez a márka eddig több mint megbízható volt számomra, és igazán engem sem érdekel az sem, ha halott német katonákat tesznek is bele, csak maradjon minimum ugyanez a minőség!
A többit pedig ahogy írtad is nem biztos, hogy kell tudnunk..
Tetszik a hozzászólás?
 
Krupcheck - 10 hónapja
@Tom77: amiatt, hogy "csíkra vágott" PET palackból lesz szőve a karkaszban lévő szövet, ne aggódj, eddig is hasonló anyagból készült, csak elsődleges előállításból, és nem egy hulladék továbbdolgozásából.

Egy rakat ennél fajsúlyosabb változtatás van évről évre, meg kis túlzással napról napra is a gumiiparban, csak nem kötik a vásárló orrára, mert ő a tulajdonságaiért veszi a gumit, nem a beltartalmáért. Mesterséges kaucsukok, kisebb lábnyomú vagy olcsóbb töltelékanyagok, kormok, egyéb segédanyagok, stb, stb.

Ez amúgy teljesen normális, mint mindenhol, itt is verseny van a piacon, életben kell maradni, alá kell menni költségekben a vetélytársaknak.

Ez a jelenlegi fejlesztés is csak azért van kommunikálva, mert "zöld", és marketing értékkel bír. Nyilván lehetne az is a zászlóra írva, hogy "2x tartósabb gumikat gyártunk" - csak ha ezzel zöldítenének, azt marha kevesen vennék meg másfél, kétszer annyiért (főleg nem az elsődlegesnek számító OEM piac a gyári bringákra).

A PET felhasználás meg jól hangzik, mindenki botlott már meg eldobott palackban.

All in all, evégett én nem aggódnék a minőségromlás miatt, 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy el fogja látni a feladatát.
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
Tom77 - 10 hónapja
Eddig nem tudom mit raktak ezekbe a gumikba, de épp eleget mentem már el ahhoz, hogy megbízhatónak és tartósnak találjam mindet, akár a drótos akár a hajtogatós kivitelt, azt hittem, hogy egy életre megvagyok majd leagalább ezzel, eddig a cikk elolvasásáig!
Nekem ugyanis az a gyanúm, hogy ezután ennek a dolognak is elbúcsúzhatunk a minőségétől!
Remélem tévedek, ha nem akkor a német gyár felveszi majd, az újrahasznosításért járó állami zsugát, plusz ugyanannyiért hatszor annyi gumit gyárt majd le, amit aztán elad, minimum 2x drágábban.
Mindent összeadva háromszoros eddigi haszon mellett, természetesen szarabb minőséget produkálhat majd, ha én jól olvastam a történetet! A tévedés jogát fenntartom, de amennyiben így lesz, nekem ma mindhárom bringámon ilyen van, kábé ötvenezerért ellenben, egy vevővel kevesebbjük lesz, ha észreveszem a minőségromlást, márkán belül a jövőben, amire egy hangyányinál azért több esély van..
Csak ennyit szerettem volna mondani.
Tetszik a hozzászólás?
 
ezt az képet ma 0, összesen 288 látogató tekintette meg

» Partnerek