összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Újra Építkeztünk (ツ) » #24
A kép adatai: bezár


Gyártó: Canon
Tipus: Canon PowerShot SX150 IS
ISO: 160
Zársebesség: 1/160
Rekesz: f/3.5
Gyújtótávolság: 6202/1000
Dátum: 2019.09.28 14:33:38
Eredeti kép méret: 3600x2700
Fájl méret: 2635 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
24/33
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Bár a lovak már a karámban, de lesz még tavasz, és a szobában is van még hely..
Tom77
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-9 / 9
Tom77 - 4 hónapja
OK!
Tetszik a hozzászólás?
 
pajszi73 - 4 hónapja
köszönöm az infót. segített:)
Tetszik a hozzászólás?
 
Tom77 - 4 hónapja
A levegős nekem 150psi mellett, terepen is olyan mint egy pingponglabda, pattog mint az I'stennyila, de az én 82kg>hoz meg ez a tartomány az amit ír, szóval nem éppen a finom mozgás jellemzi szegénykémet, de én többet aszfaltozom, szóval nekem inkább a súly és nem a mozgás a lényeg..
Tetszik a hozzászólás?
 
Tom77 - 4 hónapja
Ez egy érdekes sztori, mivel számomra is rohadt nagy meglepetés volt amikor a telo megérkezett.
Történt ugyanis egy félreértés.
Mivel csak olajosban volt nekik fehér, ők mármint akiktől a decathlon lerendelt, + úgy értették, hogy a szín a lényeg nem pedig az, hogy a telo milyen legyen, levegős rock shox xc30TK->fehérben épp nem volt, ezért küldtek egy silvert>de az meg csak olajosban, amiről az első dolog amit tudni kell, hogy majd fél kg-al nehezebb, az ugyan igaz rá, hogy visszaút-csillapításos ez is és elképesztően finoman mozog, de túlságosan nehéz lesz tőle a gép eleje..
Na mármost, én nem küldtem vissza nekik a motyót, mert így is, több mint egy hetet vártunk rá, állt is az építés miatta, majd egy hetet, de valóban a két teló közt nagyjából ez a két fontos különbség az, ami említésre méltó. Lock kar mindegyikhez külön van, és egy rock shox kar 7 ezer pénz, a suntour kar nem olyan húzású ha abban gondolkodnál, ezt az összeget ha kormányról óhajtanád zárni, akkor nem fogod tudni megspórolni.
Más: Olajosnál ennél a típusnál közel két kg>súlyt kalkulálhatsz, míg a levegős pontosan másfél kg.
Plusz a levegőshöz ha van pumpád, 3-5 évig nem kell nyúlni, mert nem igényel évenkénti szervizelést, ha nem vadállatkodol vele.
Az olajos sajnos évenkénti szervizelést igényel, de ha óvatosan nyomod vele akkor is kábé kétévente lehet vinni szétkapatni, mert a rátöltést és a rugók ill a tömítések állapotát is minimum szükséges csekkoltatni..
Minden itt leírt szöveg a telókkal kapcsolatban nem egzakt írás, csupán az én véleményem, mert én egy felhasználó vagyok, nem pedig egy kerékpárszerelő, ezt kéretik a véleményemnél figyelembe venni!

Még egy érdekesség: árban mindkét telo nekem vadi újban ugyanannyi volt, (40ezer pénz) két év eltérés mellett, de ha adhatok összegzésként tanácsot, ne olajost vegyél, mert nemcsak nehezebb hanem szervizigényesebb is, annak ellenére, hogy sokkal puhábban mozog, éppen ezért hegyre meg erdőmászásokra ideálisabb..
Ha + aszfaltra kell mert inkább ott mennél többet, akkor vidd a levegőst, azt amúgy is lockolod a flaszteren, akkor meg inkább legyél könnyebb és ezáltal gyorsabb, de ha terepre kell, finom mozgásokra ott nyilván kevésbé gond a súly és más a funkció , akkor meg vidd az olajost, remélem valamit segítettem..
Tetszik a hozzászólás?
 
pajszi73 - 4 hónapja
@Tom77: szia,
írtad hogy az egyik telód levegős, a másik nem.
érezhető a különbség a kettő között?
még nem volt XC 30 sima telóm, de levegősöm volt (most lopták el a gépemet) ezért vennek kell valami bicajt, de a teló azért lényeges kérdés.
köszi a választ,
Tetszik a hozzászólás?
 
Tom77 - 4 hónapja
Még egy érdekesség így utólag, nem tudom mi ez, de talán nincsenek véletlenek, az én nevem szintén ezt jelenti amennyiben a Teomo->származtatásból eredő magyarázatot elfogadjuk, itt persze még nincs vége,
a barátnőmnek
(8 éve vagyunk együtt) 3 testvére van (ebből 2 lány) köztük az egyik iker, mindössze öt perc különbséggel születtek, és a végére hagytam, hogy kettejük csillagjegye szintén iker.
Nem tudom van ennyi véletlen egyetlen ember életében, de erre akkor is azt mondom az eddigiek alapján, hogy több kell legyen annál..
Tetszik a hozzászólás?
 
Tom77 - 4 hónapja
Köszönöm szépen vártam már a kérdést, persze boldog vagyok a tekintetben, hogy valóban az ma a legnagyobb problémám, hogy magam sem tudom, mikor melyiket vigyem..
Mindkét gép komoly alkatrészekkel, kellő hozzáértés mellett lett megépítve, emiatt nagyon klassz a menet mindkettővel, bármelyikre essen is a választás.
Azért a két bringa árban nem azonos, ráadásul a fehér hosszabb távra komfortosabb, a vicc viszont az, hogy a fekete meg könnyebb, a levegős teló miatt..
Szóval ha messzire megyek és nem számít a gyorsaság, de a kényelem igen, akkor a fehér jön velem, ha pedig rövidebb lesz a távolság és kevésbé "puccos" útra vagy kirándulásra indulunk, akkor pedig a fekete.
Amúgy a B'twin szó jelentése iker, így pedig már nemcsak a márkahűség dolgában lehetek hiteles, hanem a darabszámban is.. :-)
Tetszik a hozzászólás?
 
pajszi73 - 4 hónapja
és hogy tudsz választani, hogy melyikkel menj?
napos fehér, eső fekete:)?
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
pajszi73 - 4 hónapja
nagyon szépek így párban:)!
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
ezt az képet ma 0, összesen 350 látogató tekintette meg