összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » magellan street sram » #2
A kép adatai: bezár


Gyártó: Nokia
Tipus: 5800 Xpres
ISO: 79
Zársebesség: 1000/1000000
Rekesz: f/2.8
Gyújtótávolság: 37/10
Dátum: 2010.06.12 14:25:10
Eredeti kép méret: 2048x1536
Fájl méret: 474 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
2/8
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Gondoltam felteszek egy kicsit részletesebb kedvcsinálót:D


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-50 / 64
magellan street sram - 167 hónapja
@szalas: Hali! Jó lett volna Ausztria hegyei között tekerni és követni a helybéliek példáját,de sajna nem volt rá lehetőség, pedig ott a legeldugottabb hegyi útnak is jobb a minősége,mint itt pl. Debrecenben a belváros legforgalmasabb útjának. Szánalmas ez a Hon ebből a szempontból. Megmondom őszintén legszívesebben odaköltöznék. Friss levegő,nyugodt emberek, tisztaság és kultúra...itt meg az ellentettje a völgybe befulladt, pállott koszos-mocskos levegő meghintve egy kis igénytelenséggel és "antikultúrált" emberekkel(tiszt.a kivételnek), a politikusokról és a mentalitásról nem is beszélve. Szal én nem érzem azt a fene nagy Magyar vagyok büszkeséget. Ha körbe nézek nem is nagyon van olyan ország amelyik ne utálna minket. Na de már megint elkanyarodtam. Ausztria,hmm de jó lenne ott tekerni minden nap és egészségesnek lenni...
de nem vagyok,mert én is hozzád hasonlóan a 7végén anyóséknál egészségtelen formában habzsoltam az alkohol tartalmú csodaszereket. Meg is fogadtam,hogy leállok,mert érzem,hogy belül pusztít és nagyon nem helyes a mértéktelenség....tehát mától csak sört iszok:D és Veled együtt a józan életvitelre koncentrálok! Az Istenek kereke legyen veled pajti!
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
@magellan street sram: Ne viccelj, én sem vagyok non-stop készenlétben, hogy mikor írsz. Hm, meghiszem azt, hogy jó volt a sógoroknál. :) Tán kerekeztél is a hegyekben?
Gusztus. :) Azért Tenmagad is csavarod szókészletet. :) Áh, én az elmúlt napokban vettem magamhoz, bizonyos mennyiséget ama nedűből, mely megkísérti az elmét. :D Most visszatérek az igaz ösvényre, és a józan életvitelt tartom szem előtt. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 167 hónapja
@szalas: Elnézést,hogy ilyen soká írok ,de Ausztriában voltam egy kicsit hegyi levegőt szívni...ma érkeztünk haza...sajna szívem szerint maradtam volna.
Nagyon tetszik,hogy sziporkázol szavak terén, és köszi a városi szleng tréfás árnyalatú kifejezésének kifejezését, melyet most már én is értek!
A nemes nedűvel kapcsolatban vigyázz,mert még szavadon foglak, ha esetleg arra vet a sors biztosíthatlak elfogadom eme nemes gesztust, avagy gusztust. Természetesen ez a nemes nedűs dolog fordítottan is kölcsönös! (és persze nem perverz értelemben :D ) csűváz
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 167 hónapja
@szöcske: köszi a kommentet én és a drótkecském nagyon örülünk!
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
@magellan street sram: Módfelett rendes vagy, de ha neked kiöntök valamit, az csak valami nemes nedű lehet, ha egyszer találkozunk. :)

Pampilla: kozmetikai készítmény. A pampilláz (kifest, kimázol, bekölniz) igéből visszaképzett, tréfás árnyalatú városi szleng kifejezés.
A pámpillázás folyományaként lesz valaki cicoma-cica, ha túlzásba esik, vagy a retikülbe. :D Lehet, hogy Te ridikülként ismered. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
szöcske - 167 hónapja
háth elég zsir
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 167 hónapja
@szalas: természetesen az emil címemre nyugodtan írhatsz és kiöntheted a lelked...én meghallgatlak :D

pápillázás? ez mi a csodát takar, vagy én vagyok tudatlan?
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
@magellan street sram: Egy percig sem aggódom. :D A végzet mindenkit utól ér, ahogy mondod. Engem is megkísértett az ördög egy 6 éves kapcsolat formájában. :) De erős voltam. :) A pápillázás nem nekem szólt. Csak 1 szabad préda volt, az pedig problémás. :)
De valóban, ne rongáljuk velük a fórumot. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 167 hónapja
Ne aggódj a sors, a végzet egy nő formájában úgyis utolér:D ...már csak az a kérdés,hogy boldoggá fog e tenni és ugye fordítva. A lényeg,hogy nem kell stresszelni, mert tudja Isten miért,de megérzik ezek az érdekes lények ....csak lazán :DD Nekem ez a mottóm hihi, de azt hiszem ez nagyon sok más dologra is érvényes. Na de ez már nem keró téma, úgyhogy nem is rongálom tovább az oldalt mindenféle maszlaggal.
ui.: a csajok meg ha szépítkezni akartak az lehet neked szólt, avagy lehetett volna nekik segíteni a pacsmagolásban....hmm ebből is ki lehet indulni, bár nem tudom,hány volt facér hercegnő :D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
@magellan street sram: Hát számomra nem tini kaland volt. De amikor a csajok elkezdtek díszp*csáskodni, akkor úgy éreztem, mintha egy középiskolás osztályfőnök lennék egy kiránduláson, vagy inkább csak a buszsofőr, mert kellő közönnyel viseltem a dolgot. :D
Persze én vittem, és a hátizsákomban pedig egy manikűrös csajt cipeltem. :D Fő, hogy tip-top legyek a hegyen. :D
Hát rosszul sem, azt hiszem, ha felmerült az utódnemzés gondolata. :) Én ettől elég távol vetődtem, és erősen meglepődnék, ha valaki felbukkanna, hogy útban a bringa örököse. :D Jó nektek, szép jövőt!
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 167 hónapja
@szalas: ühhh! Igazi tini kaland lehetett ez:D legalább fiatalodik az ember. Azt mondom kellenek néha az ilyen kalandok, amikre visszaemlékszik az ember,hogy aha abban a nagy marhasában is benne voltam és kutya jó volt ,de most már mai ésszel tuti nem mennék...de a lényeg,hogy voltam és nem otthon ültem a gép előtt és pötyögtem a testbike oldalára:D

Egyébként a szarvakat feltettem, kissé megizzasztott a bika, de megérte. Nagyon jó vele gyorsulni és jó érzés meghúzni a bika szarvát, csak úgy nyüszít!
A jól alakulnak a dolgok az túlzás ,de reméljük ebből a szempontból jól fognak!

ui.: a hajsütővasat Te vitted :) ?
"Szél fútta haj"...hmm ez jó lenne neked becenévnek...uff én beszéltem "drótbika" :D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
@szalas: Ja, és nem tudom, hogy ültél-e már étteremben 1 vacsora alkalmával 4 asztál, 6 helyen? :D Mert felhős, mindjárt esni fog, jön a cigifüst, túl hangosan hegedül a cigány és hasonlók.
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
@magellan street sram: Nem hangzott valami jól ez a gyötrelmes túra, ahol a férfiasságod majdnem veszendőbe ment. :)
A szarvakon már én is gondolkodtam. Aztán igyekezz 8 másodpercig fentmaradni azon a bikán. :D
Ágyaspálikááát? Na, ilyen egy minta apa. :D Viccet félre, gratulálok, és örülök, hogy ilyen jól alakulnak dolgaid.
A drótszamaram indián neve pedig "Felhagytak a gyártással", az enyém pedig "Szél fútta haj". :D
Áhh, a barátaim bnői voltak. :) De story az volt rendesen. Felszínre kerültek a férfi és női nem közötti feszültségek. :) Logikus gondolkozás, megbeszélt találkozási helyek és időpontok (túránál nem elhanyagolható) kontra "így-úgy érzem" és "de szép, maradjunk itt, miért mennénk oda" (pedig ott várt minket a kísérőkocsi) és hasonlók. Hogy a legfontosabbat ki ne hagyja, a kerékpártúra legfontosabb kelléke a hajsütővas és a buliszerkók. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 167 hónapja
@szalas: Na hát örülök az élményekkel teli kalandodnak! Biztos szuper volt. Legközelebb ha szólsz, lehet ráveszem az asszonyt...főleg ha bor is van:D Jól hangzik!
A fenekedről csak annyit,hogy inkább az fájjon , mint a férfiasabb feled, ugyanis a múltkor én azt hittem impotens leszek mire visszaérek a hosszú útról.... a vicc az,hogy egyetlen egy fokozattal kellett megdönteni a nyerget lefelé, hogy rendbe jöjjön...hihhetetlen. A lényeg,hogy mostanság egész jó, kicsit le vettem a magasságból is (pár centit csak) és majdnem perfect.
Lassan csak összeszokunk a "drót-bikával" :D Holnap veszek rá szarvakat ha-ha , de tényleg! Azt hiszem velük sokkal kényelmesebb lesz.
A borodra meg rákontrázok, ugyanis most beszélgettünk el az asszonnyal a baba projocten elég pozitívan, ezért most boldogságomban ágyas pálinkát és söröcskét szürcsölgetek :D Természetesen a Te és drótkecskéd tiszteletére is,hogy ugyebár az utólsó drótmohikánok között vagytok :DDDD húúúú azt hiszem ez már az alkohol hatása!

örülök, hogy írtál és haza értél hosszú nomád utadról!
ui.: csajok? valami sztori? :)
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 167 hónapja
Üdv! Körbetekertem a Balatont, ez volt hallgatásom oka. Nagy élmény volt. Könnyű kis túra volt, mert csajok is jöttek. Napi kb. 45km és 1,5 üveg bor volt az adagom. :)
Csak ajánlani tudom, hogy csináljatok hasonló mókákat.
Közben szépen kitapasztaltam az ideális pozíciót. A fenekem kicsit érzem, ha nyeregbe pattanok, de ez természetes. Ez volt a rászoktatás időszaka, amikoris nem tudott megpihenni a fertály, a 6 napi nyüstölés alatt. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Na felraktam ide. A mail-címed nem látom és amúgy is nagyobb méretű a file.
Link:
http://www.sendspace.com/file/wijv4y
Neked is jó hétvégét!
Én is nézem. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: köszi!
mail címem tudod?

jó 7végét...pont nézem a tour de fenét:)

ui.: ettől tuti nem fájna a nyakad:D
http://kerekpar.chilisport.hu/kep/kerekpar/orszaguti-kerekpar/trek/1_1_2010
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Hali!
A nyeregre vezetem akkor vissza. Valószínű, hogy megerőszakolom a nyakamat :) , úgyhogy állítgatom kicsit. Nem is igazán fájdalomról van szó, csak érzem a nyakam, fárad a csigolyáknál. De bringázás után elillan. Nagy valószínűséggel az edzettlenség is sokat nyom a latba. :D A többi praktikát pedig megfogadom.
Én is szúrok neked, hasznos linkeket. Az első egy Tartsd karban a bringád című 7 részes sorozat. Az elsőt beszúrom, a többit megtalálod ugyan itt.
http://videa.hu/videok/sport/tartsd-karban-a-bringad-1.-bicikli-bringa-karbantart-ouowTXasVk0Gae5A
Illetve van egy kis olvasmány is, amit vagy mail-ban küldök, vagy feltöltöm valahova.
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Cső!
Megkérdeztem és szó szerint idézném:
A nyakfájásnak több oka lehet:
- túl hosszú a táv az edzettségéhez képest
- a kormány és a nyereg közötti vízszintes eltérés túl sok a nyereg javára
- érdemes az út során többször kormányfogási pozíciót váltani, ill. felegyenesedni a nyeregben, hogy a vérkeringés ok legyen
- magne B6 és sok folyadék mindíg szükséges

Egyébként gondolom a csukjás izomról-fejforgató izmokról van szó, mert ha nem és konkrétan a nyak fáj akkor irány a doki :(.

Remélem segít! Üdv!
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Na, ezt örömmel olvasom. :D Akkor én is megnézegetem ezeket a dolgokat. Gonolom a hajtókarod 172,5-ös vagy 175? Ha a beállítások kényelmesek, akkor örvendj a hosszú hajtókaroknak. Jobban tudsz haladni, mert ugye erő*erőkar=nyomaték. :D
Ahhoz képest, hogy 9 éve nem tekertem aktívan, most gondoltam egyet és letekerte a Velencei-tóra. 44 kilóméter 2 óra alatt, kényelmes tempóban. :) De a nyakamat érzem megint. Utána kell olvasnom, de esetleg megkérdezheted a barátod, hogy mit tudok tenni. :) Lehet, rossz a pozícióm nekem is. De már nem érzem, hogy gond lenne.
Na eszem fagyit, mert sok kalóriát égettem. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
Semmi gond örülök,hogy nem kellett sokat olvasnom:D
Csak megírom érdekesség képen,(mert muszáj megosztanom)hogy előrébb állítottam az ülést jóval, (ugye a leírt beállítások alapján dolgoztam, madzag meg minden) ugyanis rá kellett döbbennem,hogy a vázam nem kicsi és a bibi a hajtókarral van ami eszméletlen hosszú ezért totálisan megváltoztatja a súlypontomat. Nos a haza felé tartó rövid távon kiderült,hogy jól tettem amit tettem, mert olyan kényelmes lett a bicaj mintha teleszkópos lenne, nem zavartak a döcik és a hátsóm ujjongott örömében:D Na már csak a hosszabb távú teszt következik aztán jöhet az epekedetten várt edzés a versenykecskés barátommal. ui.: előre állításnál én leginkább a térdes madzagos dolgot vettem figyelembe és mivel itt is vannak centis eltérések tehát nem igazán full pontos ezért néztem a karok terhelését is és ez alapján toltam még és még előrébb! Érdes ezeket lecsekkolni! Csűváz drótteleporter klubtárs:D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Ah ,részvétem a diótörő miatt.
Köszia linkeket, tanulmányozni fogok őket.Shaldon Brown-nak hasznos írásai szoktak lenni. Bocs a rövdségemért, de most mennem kell. Jó tekerést!
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: találtam pár érdekes linket ha érdekel , szerintem érdemes beleolvasni: http://www.funbike.ro/HU/ComfortableSeat.aspx
http://bikemag.hu/tech/nyeregmagassag
http://www.hweb.hu/2009/05/a-kerekpar-helyes-beallitasa/
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Szia sorstárs! Sajna bukósisak nincs, látványos újítás nincs,( azért lehet később lökök fel valamit) viszont a mai "hosszú" út után azt kell mondjam, nem hogy pozitívum nincs,de sokkal rosszabb volt mint a legutóbb. Nem csak a talpam zsibbadt le, de a golyóim még most is egy órával később fájnak. Ha ültem feltolta a hasamba, ha döcögtem szétrázta, ha álltam begörcsölt a zsibbadt lábam.....nem tudd meg...maga volt a pokol. Szegény barátom aki lelkileg rákészült egy jó kis edzésre , nem gyengén csalódott...de én totál kikészültem, ilyen kellemetlen fájdalmakat átélni, nem kívánom senkinek.
Próbálkozok állítgatásokkal, aztán holnap megint elviszem egyedül ,egy hosszabb távra, mert nem hagy nyugodni, hogy egy 17ezer ft-os ülés a halálomat okozza. Remélem gyerekem azért lesz...:D
kérdés: gyúrsz vagy genetika, vagy felesleg a nagy súly? én gyúrok,de van egy kis has, ami VanDammosításra vár.
Na majd jelentkezem.
Ja tour de francost néztem még csak a 15-ös összefoglalót és sajnáltam az Andy fiút, mert nem mellette állt a fortuna és a Contador fiú pedig nem volt valami fair játékos, bár lehet én is leléptem volna a helyében...mégis csak tour de fene. Várom a 16-os összefoglalót :D jó éjt "picur"!
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Ma viszont rövid leszek. :D Ma nézem meg a Kultuszfilmet. :D
190 magas, 90 kiló, nem lehetsz olyan JLo-s, mert akkor én Fekete Lacis vagyok. Pedig nem. :D
Hát az én kerómra, ami sztem a tiéd is, azt mondták, hogy öszvér, tehát hibrid. :D Mert az országutit ötvöztek egy városi (talán trekking, de nem mondanám ezt róluk) bringával. Azt pedig megtalálni ott.
A húspogácsákkal kapcsolatban van egy nagy titok, nem szabad rájuk ülni. :D Na, remélem jó sikerült az ülésteszt a túrán.
Semmi bajom már a korábbi testrészekkel, pedig nem variáltam semmit. Úgy nézni ki szoknom kellett a dolgot, viszont van új tünetem nyakfájás. :D
Na majd 1 fotót dobj a módosításokról, persze csak ha látványos az eltérés.
Bukósisakod van-é? És ha DA, akkor milyen?
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: bááááá :D ennyit írni, na csak figyelj erre rákontrázok:DDD Na nem kell megijedni nem lesz hosszú annyira...nem fog fájni :)
Szóval már egy ideje mondogatja a családom, hogy JLo seggem van,de azt hittem csak poénkodnak:DD
A fene muszáj lesz jobban fogyiznom.
Egyébként én is ismerem és küldeni is akartam a második linket, sajna a mi kerékpárunk nem szerepel rajta....én úgy gondolom a mi keróinkat lehetne félversenynek nevezni nem? Na mindegy. A lényeg,hogy hosszú kínlódás és rengeteg ki-be csavarozás után, sikerült úgy néz ki beállítanom a fránya ülés szögét. Figyu:D a nyeregnek van egy kis völgye ugye, amiben akár a víz is megáll a közepén, na ekkor van vízszintben...én egyetlen egy fokozattal tettem FELJEBB!!! ami elmélkedésem szerint pont a hátsó avagy a teljes fent-fekvésű nemesebbik felemre helyezi a súlypontot (a látszat ellenére az eleje nem "fogja" a golyókat megtámadni) ezáltal pont kényelmes a 17ezer forintos ülés:D Elméletileg holnap megyek egy hosszabb kardiós útra és kiderül ,hogy tényleg így van e , ill. hogy az elméletem tényleg jó és a súlypont kellőképpen a seggemen van és nem a mogyorókon, mert nagyon nem szeretnék impotens lenni. Ahogy láttam a tour de francon ott is vízszintes, avagy mintha kissé felfelé ívelő lenne az ülés.
A váz annyira már nem is érdekel, bár majd lehet rászánom magam egy kis számolgatásra a kíváncsiság kedvéért. Azon gondolkodom,(á ez nagyképű volt, inkább csak töprengek) hogy a stucnit megfordítom, így lefelé fog ívelni ami kissé meghosszabbítja és sportosítja a teleporter fekvését...hmmm
Bakker tényleg sokat írtam sorry:D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Hát én sem mértem, hanem ezt a típust valamiért így számozták. Az országúti bringákat szokták így, egyébként a többi típust legtöbbször úgy méretezik, mint a tiédet. (Bár ezek a falmásszós, ugrálós holdjáró gépek biztos máshogy számozódnak.) Át lehetne váltan a colt cm-be, de nem volna mérvadó. Valahol olvastam, hogy nem feltétlenül azt az eredményt kapnád, mint amit lemérsz. Ez a centiméteresdi az országúti geometriánál állja meg a helyét, így az én számozásom is zavarkeltő. :D A méretet egyébként a nyeregvázcső hossza. Szúrok egy linket.
http://www.zedbike.hu/vazgeometria/
Itt egy egyszerű táblázatot a méretezésről. De ez csak irányadó, mert mindenki teste másképp gnóm. :D Tudnék olyan linket, ahol fél óráig méregetne szallaggal a párod, hogy milyen az ideális versenybringa számodra, de arra nem hinném, hogy szükésged lenne. :)
http://www.bike-shop.hu/kerekpar-vaz-meret
Ha az itteni adatok nem stimmelnek, akkor se ess kétségbe, a lényeg, hogy kényelmes legyen a bringa. Az én geometriám 165 centis embernek lenne jó, ez alapján. :D Max egy számmal nagyobb még jó lenne, de az is csak 175 cm. Meg olvastam olyat, hogy ezeknél a városi bringáknál az átlépési magasság (felsőcső) az elsődleges szempont, hogy ne zúzd meg a tepertőket, ha pirosat mutat a lámpa és meg kell álnod. :)
Nyergekről olvastam, ha tör minden állítgatás ellenére és már hozzá kellett volna szokni, akkor lehet, hogy a nyereg szélességével van a gond. Mert a medencénk mérete sem vala egyazon méretű. :D
Ha a karodra nehezkedsz, az semmiképp sem abból adódik, hogy nagy lenne neked a váz. Ha kicsi volna, akkor pedig nem arra terhelnél, legalábbis szerintem. Lehet, hogy ilyen a vázgeometriád és ez sportosabb tekerést tesz lehetővé. A régi Schwinn bringám volt megáldva egész hosszú felsőcsővel. Szóval azon hasonlóan ültem, mint egy országútin, eltekintve persze a kormánytól. Szóval nekem ez a új üléspozíció még kicsit fura. :)
Aztán lehet, hogy nem a legidálisabb a bringánk mérete, de azért ez bizonyos szintig orvosolható. Majd a következőnél már tudjuk, mit kell számításba venni. :D El vagyunk kényelmesedve, az őseinknek 2 féle méretű bringa volt elérhető, kicsi vagy nagy. :D Mégsem halottam, hogy de rossz volt. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Na te se vagy kis piskóta:D
Az én vázamra az vagyon írva,hogy 20"-as...nem tudom,hogy hogyan kell pontosan lemérni, ahogy te is tetted, esetleg elárulhatnád.
Nekem még mindig az a bajom,hogy vagy a karomra nehezedek vagy zacsipacsi van. Maradok ennél a víz megállós dolognál aztán meglátjuk, hogy zsibbad e a talpam, fáj e a seggem, avagy impotens lettem:D
A markolatot ajánlom, de a szarvat még inkább hosszú túrára, mert mégiscsak más pozícióban pihengetnek a beállt izmok.
Elég kemény volt ez a mai tour de franc én már a látványtól is elfáradtam! hehe viszont a táj pazar volt.
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Engem egyenlőre bírnak a kerekeim. :) Elég masszívnak tűnnek. Én 180 cm magas vagyok és 104 kiló. A vázam 52centis. Amikor vázméret kalkulátorokkal mókáztam, akkor 54-56-os méretet dobott ki a progi. Szóval ennek alapján kicsinek kéne lennie. De a nyeregmagasság jól be van állítva, szóval ott gond nincs. A felsőcső hossza elviekben rövid lenne, ha országúti brinyó lenne. Mivel más a vázgeometria, és a fitness-bringák lényege alapból az, hogy egyenes gerinccel tekerj piszok gyorsan, így azzal sincs gond. (Természetesen attól, hogy a gerinc egyenes, nem zár be 90 fokot a talajjal. :) Nem "village bike"-ról van szó. :) ) Olvastam, hogy ha a bringán ülve az első kerék tengelyét nézed és kitakarja a kormány, akkor ideális a méret. (Ha előtte/mögötte látod, akkor nagy/kicsi a váz. Az előtt alatt a hozzád közelebb értendő. De már lehet belezavarodtam. :) ) Na, de nálam pont egybe esik. Lehet, hogy 54-es jobb lett volna, de ahogy a finombeállításokat végzem, egyre inkább megerősödöm abban, hogy ez a méret jó. Városi tekeréshez mindeképp. Hosszú túrákon majd elválik. De akkor még mindig tudok egy kisebb laposabb kormányszárral és más kormánnyal játszani. Fenéktörés megoldva, úgy néz ki. A markolatot kell lecserélnem és a komfortérzettel nem lesz gond. Azt pedig nem gondolnám, hogy ez a vázméretre vezethető vissza (tenyér). Ha nagy lenne a váz, akkor igen, mert akkor a karokra több súly nehezedne. De azt sztem a vállban is érezni kéne.
És te mekkora vázzal dolgozol? 57-60?
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Azt hiszem nekem is sikerült eltalálnom a megfelelő szöget nyereg témában, nagyon a vízszintes a nyerő...ha kicsit lejebb van érzem,hogy csúszok és karra megy minden, ha feljebb akkor meg tepertőnyomás van, de még tesztelgetem. Azt akartam kérdezni,hogy a Te vázad mekkora és hány kg vagy? Mert én 190 magas és 90kg vagyok,tehát nekem pl. azt hiszem a Te kerekeid nem lennének igazán jók...? Csak úgy kíváncsiságból...
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Tepertő. :D Én még kísérletezem a az űléssel, ma volt a legideálisabb eddig, szóval jó irányban haladok. A markolat viszont cserére szorul, az már bizonyos.
Persze, hogy nézem. Évek óta figyelem a Tour-t. Ha csinálok is valamit, a háttérben mindig megy. Nagyon bírom a 2 kommentárt is. Most, a nagy hőségben elkapott a juhász-betegség, úgyhogy bebólintottam. :D Úgy néz ki Sipi is meg tudja ütni azt a frekit, amin az F1-es autók duruzsolnak, azon ugyanis mindig bealszom. :D Jó tekerést!
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
Tepertő szindróma magyarázata(info.:magyar nemzeti idegenszavak kéziszótára): Esőkabátban napsütés hatására kellőképpen átsült nem megégett tepertőre barnított és összezsugorított kellemesen aszott miniatűr bordázott falú szottyadt heregolyók. :DD
Az ülést én vízszintbe hoztam ill. állítgattam feljebb-lejebb és hihhhetetlen,de sokkal jobb. Bár nagyon nehéz megtalálni a TÖKéletes pozíciót, mert vagy kényelmetlen érelnyomós, vagy golyó hasbanyomós szituáció alakul ki, de a lefele lejtő meredek tuti nem kifizetődő hosszú távon véleményem szerint.
ui.:remélem nézed a Le Tour de France-ot vazze, holnap durva lesz mert az utsó 30-40km hegyre felfele lesz...tuti lesznek érdekességek! Csűváz
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Érdekes, amit mondasz, de akkor máshol is zsibbadna a láb, nem csak a ahol "tipegek" a pedálon. Remélem, hogy nem az ereket cseszi az ülés. :)
Tepertő??? :) Ez valami nagyon viccesen hangzik, de csak sejtéseim vannak, hogy mire gondolsz. Világosíts fel. :)
A szúnyogok ellen méhész-ruhában kéne tekerni. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Rendben van a filmet megnézheted,de csak rajta ülve...hátha eszébe jut hogyan kell teleportálni:D
Állítólag ez a talpzsibbadás a rossz ülés pozíció miatt van, elnyomhatja az ereket és így jön a zsibbadt talp. Én kiprószálom vízszintesen hátha stabilabb lesz az ülés és így szabadabbak a lábak-erek nádak-erek.
A Balatonra a nap ellen esőkabátot ajánlok, akkor tutira szép tepertőid lesznek:D
Ja és öltözz be szúnyognak, mert akkor te leszel a legnagyobb és hátha a többi szúnyog elriad előled:D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Köszi a tippet Doki! :D
Ma tekertem 1 kicsit hosszabbat és én is éreztem a talpzsibbadást. Lehet, hogy a cipőtalpam ergya, mert korábban soha nem tapasztaltam ilyet. Ma mintha az ülés is keményebb lett volna, de nem tört meg. :D
Már várom ezt a túrát. De nem lesz egy rőltetett menet, mert csajokkal megyünk. Szóval ez ilyen tekerészés lesz, 5 nap alatt kerüljük meg. Amit nehezen fogok viselni az az idő. Mert 1 napi adag sztem. 2X addig fog tartani, mint amennyi idő alatt ledolgoznám. Ilyen kánikulában az halál. :D Gondolkozom, hogy kéne szerezni egy hosszúujjú kerékpáros pólót, hogy ne égessen agyon a nap. :D
Kedvem szottyant megnézni a Vissza a jövőbent, Doki. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: A markolatom vtb volt tehát egész jó márka, de mivel kikezdte az én puhány tenyeremet is és össze is zúztam kissé ezért lecseréltem egy ilyenre, vagyis úgy néz ki mint ez csak velo: http://www.pepedal.com/alkatresz/MARKOLAT/xlc-ergonomic.jpg
Nekem kényelmes,de idővel egy szarvat is be fogok szerezni, a hosszú teleportos utakra, hogy kényelmesebben utazzak az időben. Neked is ajánlom Marty fiú!

Erre a Balatoni útra én is mennék,csak hát kissé messze van. Sebaj majd virtuálisan bekapcsolódok én is.

Én úgy tudom egy alap belső kb. 500ft.- ,amit érdes oda tenni egy hosszabb útra ha netán beütne a krach.
Ja és hát akkor ez azt jelenti,hogy egyelőre a te lábad-talpad nem zsibbad hosszabb erőltetett utaknál?
csűkutya
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Hát igen, sajnos. De fusson ki mindazon tolvajok szeme, akik kerékpárra fenik a fogukat. Az ördög búbozza meg őket! :D
Sajna a defekt miatt. Vannak költségek, én meg ma vettem 1 műhelypumpát. Lakatot még mindig nem, de rajta vagyok.
Kb. 2 hét múlva megyek 1 Balatont körültekerő túrára, szóval már előre parázom, hogy milyen bónuszköltségek ugranak be. :D Belsőgumikat biztos kell, ha defeket lesz. Valami vázpumpát is remélem hoz vki, mert nem kéne azt is venni. :) Kulacs, kulacstartó, bukósisak, lakat ezek még váratnak magukra. :D Lehet, egy markolatcsere is beficcen, mert ma kicsit hosszabban tekertem és megkezdte a tenyérzetet. :D Ja és nem ártana valami hordozható mini szerszámkombó, amolyan svájci bicska jellegű. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Manapság nem csak a technológia ugrott meg hihetetlen módon hanem az emberek intelligencia szintje is, mely sajnos egyenesen arányosan növelte a lopások csalások és különféle trükkök bűncselekmények fifikáját is. Sajna ilyen világot élünk és ebből a szempontból Magyarország "példamutató".
Nem baj ma este megnézem a mentálpistát és elképzelem,hogy itt is lesz majd valaki aki hasonlóan lebuktatja a "magasan szárnyaló" rosszlelkű embereket...szép kis álmodozás ez:D Szép estét! ui.:volt egy defektem:(,de már megjavították ...hála a defektnek vettem ragasztót, plusz kulacsot és kulacstartót, na meg első lámpácskát...,de tudtam volna még vásárolni...drága ez a biciklizés, mindig van mire költeni:) :( :D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: "Versenymechanikus kecskéje". :D
A magasságot belőttem, még az üzletben is csodálkozva nézett a mester, hogy nem lesz kicsit magas? Így meg lehet tekerni rendesen, de az izületekre is figyeltem azért. :D
Egy minimálisat nekem is kell előrébb döntenem, ahhoz vagyok szokva.
Lakat:
Igen de a kereket vágni sem öröm és macera meglovasítani, ha nem ülhet rá utána. (Hacsak nem dobja fel a kocsira, vagy nem visz kereket. :D) Bár ha van idejük és nem zavarják őket, megoldják a dolgot ezek a leleményes patkányok.
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Hát ilyen ez a biciklis szakma:D Mindig van valami új amit fejlesztgetni lehet rajta , avagy költeni kell rá.
Ghisalloi Madonna...hmm ez nagyon ott van:D
Már vágom az u-lakat elméletedet, bár ha én csórnám el akkor átvágnám a kereket és kész...de egyébként nem rossz.
Nyereg téma! Én kicsit lefele lejtősre állítottam egy családtag javaslatára,hogy ne nyomja az aranygolyókat...ez nem jó, mert totálisan előrecsúszok és nagyon kikészíti a tricepszemet, (pedig rendszeresen gyúrok és ennek ellenére is). Pont ma mentem egy nagyon jó barátommal (akinek persze carbonvázas versenymechanikus kecskéje van) és ő mondta amit mondjuk a youtube-on is láttam,hogy a megfelelő nyereg beállítás a vízszintes. Így a kar is pihen és nem lesznek a golyók aszalt szilva és bepenészedett mogyorókhoz hasonlóak:D Máskülönben az én ülésem is (annak ellenére,hogy vtb és drága) szanaszét törte a nemesebbik felem a rossz beállítás miatt, ill. a talpaim totálisan lezsibbadtak a mai hosszabb menet után, szóval van még mit állítani rajta. Barátom mondása szerint minden tavasz első kerekezős hete a nyereg (J.Lo popó) betörésével kezdődik :D
Na ennyit a nyereg témáról...ja és ügyelj a magasságára is, ha nem elég magas akkor kifáradsz mint az asszonyom a tanyapozícióban csűváz!!! :)
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram:
Igen az U-lakat csak a hátsó kekereket rögzíti a pl. a korláthoz úgy, hogy a váz adta háromszögön belül van a lakat. Így ha ki is oldja a kereket, akkor sem tudja kivenni a vázból. De próbával a legkönnyebb átlátni.
Hát az első alkalommal a nyereg erősebb volt. :D De azóta állítgattam a pozícióján és most jó. De lehet, hogy hosszútávon besírnék. :D Neked milyenek a tapasztalatiad a nyereggel?
A tiédre is vigyázzon, ránk pedig a Ghisalloi Madonna, a bringások védőszentje. :D
Jó a kerék, de máris hoz magával egy bónusz kiadást. :D Vehetek egy Presta szelepek fújására alkalmas pumpát és mivel magasított a felni, lehet, hogy valami toldás is kell. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Az első linket ismerem tényleg jó, én a critical mass oldalát böngésztem, mivel tele van lakat témával.
A második link képét még nem igazán értem, de majd elemezgetem élőben is...én úgy látom,hogy csak a hátsó kereket rögzíti,de lehet tévesen ítélem meg.
A keró szép, leginkább a kerék és a felni , ill. a hajtómű szépsége fogott meg.
A nyereg kényelmes? A biciklik őrangyala vigyázzon rá!!!:D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Köszönöm a lakat linket. Jó ár-érték arányúnak tűnik a dolog. Igen, a lakat ügyben már nyomoztam, ráparáztam, hogy "megszabadítanak" a kincsemtől. :) Itt nagyon sok hasznos infó és teszt van a lakatokról:
http://www.cyrex.hu/bringalakat/
Barátnődnek: ha csak a hátsó kereket rögzítjük egy tereptárgyhoz az U lakattal, úgy, hogy a lakat a támvilla és a láncvilla között helyezkedik el, akkor védve van a váz is, mert hiába oldjuk ki a hátsó kerék gyorsrögzítőjét, attól még a kereket nem tudjuk kivenni a váz hátsó háromszögéből. (Kivéve, ha kereket vágják, de az macera.) Itt van fotó róla:
http://sheldonbrown.com/lock-strategy.html
Én egy U-lakat és lánc kombinációban gondolkozom, de annak már vannak költségei. Szóval sztem lesz 1 ilyesféle lánc, amit tanácsolsz, és van egy vastagabb sodrony itthon, ami elvileg motorlakat, de mocit ezzel nem kötnék le. És gondolkozom, hogy az első kereket viszem is magammal, ha leparkolom a zergét. :D
Ui: Már tegnap feldobtam a 1-2 fotót. A szépen beállított és az extravagáns háttér az most kimaradt. :) Csak gyorsan lőttem párat, majd pótlom... :)
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Szerintem szép keró....a kormány ötlet nem rossz, megmondom őszintén nekem is tetszik, bár nem tudom ehhez a vázhoz mennyire passzolna.
A lakat témát nem tudom mennyire vágod. Én vettem az asszonynak egy u-lakatot (citadell), ami nagyon klapfa,de csak a vázat tudom rögzíteni. Magamnak egy ilyet vettem....http://www.bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/zar/bikefun-shield-lakat.html
Szögletesre vannak kialakítva a szemek így erővágóval nem lehet csak esetleg köszörűvel, de azt meg meghallod...olyan helyre úgyse teszed. Szóval szerintem nagyon megbízható, az egyik kereket is le tudod vele fixálni és a nehéz súlya ellenére, ha a válladra keresztben a mellkasodra teszed, akkor nagyon elenyésző. Adnak hozzá egy világítós kulcsot is,hogy a sötétben lásd lyukat :DD
Na én ezeket ajánlom.
ui.: várom a képeket! szépen beállított , extravagáns háttereket kérek! :)
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram:
Kicsit azért vastagabb, mint 1 országúti kerék, de nem sokkal. :) Dermesztően gyorsul, mintha rögtön végsebességgel menne. Fura, mert az előző bringámnál, ha a végleteket akartam ostromolni, akkor előtte meg kellett taposnom rendesen. Itt meg végig olyan, mintha valami hegyi áttellel pörgetnék sík vidéken. Veszélyes, mert a tekerésből nem érzékelem, hogy mennyivel megyek, csak amikor elsuhanok a tereptárgyak mellett, vagy közelít a padka. :)
A vázgeometriájától egyébként azt hittem, hogy országútisabb jellegű, sztem dögösebb megjelenést kölcsönözne neki. Nekem kék színben sikert hozzájutnom, elvileg létezik még barnában, az valami piszok jól néz ki, de itt csak ez volt. Mattkék, dobok fel róla majd fotót. Azt meg kell vallanom, nem a színe miatt választottam. Nem olyan a festése, hogy megbámulnák az utcán, ezért remélem a tolvajok figyelmét sem kelti fel. :D (Kell szereznem piszok jó lakatokat. ) Szóval megjelenésben a drótszamarad biztos fényévekre van. Kellys-zeknek volt nagyon menyerő festése az üzeletben, de azok MTB-ok voltak.
Valami időfutam kormányt még szívesen dobnék rá, az vadító lenne. :) Valami ilyesmire gondoltam:
http://csepel.luminet.hu/index.php?id=23
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: már látom 28-as kereke van...azzal lehet majd tépni. Színben kicsit eltévedtem. Én találtam kéket és kék ezüstöt (DT sora) a neten. Neked melyik jött össze?
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Ismerem én is néztem a példányt...ha jól emlékszem olyan vékony a kereke mint egy versenyé?hmm a lényeg,hogy bírja alattad a km-eket. Sajnálom,hogy nem a testvért választottad,de remélem nagy örömöd telik majd a (felhőkék) járműtekerésében:D Üdv a kétkerekű időutazó teleport-sportolók táborában Marty!:D
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: A mai nappal pontot tettem a kerékpárkutatás végére. Ahol jártam, ott nem volt a kicsike, viszont felleltem 1 szívemnek másik kedves drótszamarat, jó áron. Így most 1 Neuzer Courier DT tulajdonosa lettem. Szintén városi suhanó a kicsike. Remélem mindketten örömünket leljük a paripákban. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
magellan street sram - 168 hónapja
@szalas: Rendben van ha muszáj akkor megyek, de még előbb fel kell készülnöm...öhm nem lehetne esetleg holnap?:D jó jó már lököm is a rizsát!:)
Egyébként megsimogattad már élőben is a drótkecskét?
Tetszik a hozzászólás?
 
szalas - 168 hónapja
@magellan street sram: Akkor meg is van az első felelőnk... street sram fáradjon ki a táblához, ha ilyen sok mondanivalója van. :D
Tetszik a hozzászólás?
 
<- előző kommentek
ezt az képet ma 0, összesen 2923 látogató tekintette meg

» Partnerek