összetett fotóalbum keresés

neked is van véleményed?

Fotóalbumok » bicikli/alkatrész képek » Bicók az évek során. » #26
A kép adatai: bezár


Gyártó: Canon
Tipus: Canon EOS 450D
ISO: 400
Zársebesség: 1/200
Rekesz: f/5.6
Gyújtótávolság: 18/1
Dátum: 2011.04.05 15:43:13
Eredeti kép méret: 800x585
Fájl méret: 141 kB
Beágyazás: bezár


HTML link


BB code


Direkt link
26/187
(bal nyíl gomb)   (jobb nyíl gomb)

Milyen ez a kép?

a szavazáshoz jelentkezz be!
 Foes Dhs Mono 2:1.
Ribo88
fotója


Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá!
Lépj be vagy regisztrálj!


Megjegyzések a képhez
1-18 / 18
Runner - 150 hónapja
@Ribo88: Nos igen, tisztában vagyok a carbon cuccokkal, el se hinnéd miket csináltam carbonból! :)
Viszont vannak a carbonnak olyan jó tulajdonságai is, hogy nem öregszik mint egy alu vagy acél. Van egy max terhelhetősége az adott alkatrésznek és ha azt nem léped túl akkor örök életű. ha átléped akkor szétreped vagy akár szét is robban atomjaira. Autósportban nem véletlenül használják a mai napig, lenne helyette más anyag is, de az nem nyeli el úgy az energiát mint a carbon. Ezért lehet túlélni a forma1-es autóban egy 250 feletti becsapódást, pedig csak egy kis koporsó az egész. :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Norbee18: hát igen! volt egy zöld, és egy sárga Illmatic is anno, ami ugyan az végülis, most tettem fel arról is képet! :) szerettem mindkettőt, én csak "gázcsőnek" hívtam mindig :D imádom a régi vega vázakat :) valamiért nagyon tetszik a formavilága... klasszikus.
1 olvasónak tetszik a hozzászólás! Neked tetszik?
 
Norbee18 - 150 hónapja
@Ribo88: Még jó, hogy inkább Vega kellene, mint Intense! :D Nincs is jobb az öreg Vegánál! :D Lehet, hogy egy őstulok a rendszere, de megbízható!Sőt, nem mozog rosszul! Tudtommal neked is volt egy!? azt hiszem zöld színű!
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@taja@: ha ez megnyugtat, én már több mint 10-et láttam így... és ez csak egy széria, az m6-al is baj van, a socom is reped ahol csak tud... ismerek egy srácot akinek 4 helyen repedt szét két socom is... ezek nem tartós vázak. de legalább lenne jó...
Tetszik a hozzászólás?
 
taja@ - 150 hónapja
@Ribo88: Érdekes hogy az összes ott törik el, ez már a 3. kép amit látok ...
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Runner: plusz a heggesztés, kritikán aluli... és az alsó erősítő lemez is csak egy dísz a fejcsőnél, minek? kérdezem én... amikor olyan vékony az anyag hogy átég a varrat is... nevetséges az intense számomra :(
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Runner: http://www.pinkbike.com/photo/6080997/ sajnos ettől nem lehet sokat várni, két lemez formára hajtva és összevarrva :) szép, meg minden, de a fizikát nem lehet megb*szni. Néztem az oldaladon a gépet, nagyon ígéretes, jelenleg úgynézki hogy a carbon lesz a jövő adu ásza... a carbon v10 az eddigi egyetlen váz amit nemtudtak stresszgépbe eltörni, tesztelés alatt van a carbon demo, ami hasonlóképp erős lesz szerintem... én kezdek bízni a cuccban, szerintem fontolóra lehet venni, de azt nefeledd, ha sérül, vége... minimális a carbon javítás helye, és lehetősége... ha sérül a váz, nem lehet varratni mint egy alut, vagy acélt! megint meg kell nézni, a mérleg mindkét oldalát, melyik oldal felé billen :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Runner - 150 hónapja
@Ribo88: Pedig a 951-nél szebb bicaj kevés van, de hát a szépség nem minden, pláne ebben a sportban! :)
Mostanában érdekelnek ezek a könnyű enduro/all mountain bicajok is, mivel leginkább ez a stílus áll hozzám közel. Ezek után nem tudom érdemes lenne e venni egy lapierre Spicy 916-ot. Az carbon vázas. Vajon meddig bírná? 12,2 kg 160-as rugóút mellett, nekem az lenne a tökéletes gép enduróra.
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Runner: én is eléggé etalonnak tartottam mindaddíg amíg nem csalódtam hatalmasat... és intense socom, és egyéb vázaknál ismerősök közt is ugyanez a tapasztalat, a 951-ről ne is beszéljünk... pinkbike tele van kettészakadt 1-2 hetes 951-ekkel. vicc. A 9est sajnos 2006ban leállították, de mivel elpusztíthatatlan (még egy db-ot se láttam törve..) így ez nem gond, egy átlagos felhasználású darab örök életű, de még extrémen szétnyúzva sem lesz csalódás, mert tényleg nem lehet kárt tenni benne, max flexxel :D:D haha.
Tetszik a hozzászólás?
 
Runner - 150 hónapja
@Ribo88: Ez durva, már csak azért is, mert amennyi géped volt már, biztos nem a levegőbe beszélsz. Van viszonyítási alapod. Nekem az Intense volt a Numero Uno a Dh bicajban, de ezek után 2 szer is meggondolnám. Mondjuk per pillanat nem fenyeget az, hogy M9-et veszek, de ha eljön a napja, akkor lehet más márka lesz belőle. De azért biztos ki fogok próbálni egyet Ausztriában mielőtt vásárolok. Ha viszonylag elérhető árú DH bicajt akarnék építeni most, szerintem én is egy Demo-t választanék. Ár/érték arányban nincs annál jobb váz, ez biztos. Amúgy Demo 9 már nincs is ha jól tudom, asszem már csak 8-ast gyártanak, nem?
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Runner: A foes-be a tag szar volt... szarul mozgott. Lehet egyedi eset volt, de nekem csalódás volt. Sajnáltam, mert ettől vártam a legtöbbet talán az évek során.... mégis csak egy milliós váz. Viszont ez elég volt hogy soha se kockáztassak meg még egy ilyet :( Lehet ostobaság, de többé nem szeretnék ilyet. Az M6 helyett egy vegát is szivesebben használnék..... undorítóan sérülékeny és problémás váz, pár versenyre való, nem véletlenül Intense M6 FRO (For Race Only) ....
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Runner: Az a helyzet, hogy én az összértéket-teljesítményt nézem, nem azt hogy ez vagy az miben a legjobb...... ha másban sz*r. pl a sunday-ek iszonyat jól kanyarodtak... de volt sok probléma a csavarokkal stb, nekem a korona összességében a Demo 9-re kerül, hibátlan, tökéletes tervezés, 100% hajtás és fékfüggetlen, tönkretehetetlen, építhető belőle 24-es kerekű fr kisebb gép 66-al, de a supermonsterrel is összerakható extrém fr-ra, vagy dh-ra építeni akár 17kilósra is........ egyszóval a legjobb váz ha nem akarsz soha cserélni másra, ezért térek rá vissza mindig, ez már a 14. Demo 9 -em :)
2 olvasó 50%-ának NEM TETSZIK a hozzászólás! Neked tetszik?
 
milu95 - 150 hónapja
@Runner: szerintem a magellan polar:P
Tetszik a hozzászólás?
 
Runner - 150 hónapja
@Runner: Az összes vázad közül melyikre tennéd a koronát? :)
Tetszik a hozzászólás?
 
Runner - 150 hónapja
@Ribo88: Értem, valahogy éreztem, hogy hasonló lesz a véleményed. Ezek szerint neked a Kona stab vázak jobban bejöttek, mint a Foes és az Intense?
Tetszik a hozzászólás?
 
Ribo88 - 150 hónapja
@Runner: Nagy álmom volt ez a váz... 2:1-es áttétel... hmmm... 12.5cm a tag mozgása és 25 a vázé, 1.3 millió ft-os áron volt a váz eredetileg... elvileg a legjobbnak kellett volna lennie valaha, de csalódtam, az túlzás lenne, hogy nem volt jó, mert nagyon durva volt, de sokkal többet vártam... ismét a "nem minden arany ami fénylik" kategória... mint az intense.
Tetszik a hozzászólás?
 
Runner - 150 hónapja
Na erre én is! A Foes-al mi a helyzet? Ez is kb Intense kaliber árban, ha nem több. Mit tud ez, azért a sok pénzért?
Tetszik a hozzászólás?
 
salt - 150 hónapja
erre kiváncsi lennék hogy mozoghatott :)
Tetszik a hozzászólás?
 
ezt az képet ma 0, összesen 2882 látogató tekintette meg

» Partnerek